Washingtonluları iftar çadırı bir araya getirdi

Washingtonluları iftar çadırı bir araya getirdi

Başkent Washington’da Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) tarafından kurulan iftar çadırına Türk ve Amerikan toplumu yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 750 kişilik çadır tamamen doldu. Çadır çevresinde yerleştirilen Türk mutfağı stantları yoğun ilgi gördü.

01cadirDernek tarafından 3 gün açık tutulan çadırda 2 binden fazla kişiye yemek verildi. Çadır çevresinde iftar sonrası ikram edilmek üzere çiğ köfte, gözleme, türk kahvesi, pamuk şeker, lokma tatlısı, çay stantları kuruldu.

Çadırı son gününde ziyaret eden Washington Büyükelçisi Namık Tan, Ramazanın sevgi, huzur ve kardeşliğin, bunun yanında nefislerin test edildiği günlerin ayı olduğunu ifade etti. Ramazan vesilesiyle dargınlıkların ve kırgınlıkların geride bırakıldığını belirten Tan, “Bu günleri, böylesine kardeşlik duyguları içerisinde kutlamak ve diğer ülkelerden gelen müslüman kardeşlerimizle kutlamak çok daha anlamlı kılmaktadır.” şeklinde konuştu.

İftar çadırına Müslüman toplumu yanı sıra farklı din ve inanışa 03cadirsahip Washingtonlular da yoğun ilgi gösterdi. Virginia Eyalet Meclisi Milletvekili Kenneth Plum, ATFA’nın düzenlediği bir organizasyonda eşiyle Türkiye’yi ziyaret etme fırsatı bulduklarını ve o günden bu yana dernek ile yakın ilişki kurduklarını söyledi. Farklı geçmişlere, farklı inançlara ve farklı dinlere sahip insanların bir araya getirilmesi fikrini sevdiğini ifade eden Plum, daha güzel bir toplumun oluşması için dostça bir araya gelmenin önemini vurguladı.

Kamu çalışanı olduğunu ifade eden Daphne Sahlin ise, çadır organizasyonunu harika ve çok keyifli olarak nitelendirdi. Çok samimi karşılandığınını belirten Sahlin, “ATFA bölgedeki herkesi burada bir araya gelip eğlenceli vakit geçirmek için davet etti. Bu çok güzel.” dedi.

02cadirÇadıra aileleri ile gelen Washingtonlu Türkler ülkelerinden uzakta Ramazanın manevi atmosferini yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Azerbaycan Türklerinin de yoğun ilgi gösterdiği çadıra Azerbaycan Washington Büyükelçisi Erin Süleymanov da katıldı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.