Washington’daki Azeri toplumu iftarda buluştu

Washington’daki Azeri toplumu iftarda buluştu

Washington ve Virginia eyaletlerinde  yaşayan Azeri toplumu iftarda bir araya geldi. Amerikan-Türk Dostluk Derneği (ATFA) ve yeni kurulan Avrasya Amerika Kültür Derneği (EACA) tarafından organize edilen iftar sofrasına Azebaycanlı ailelerin yanı sıra çok sayıda Amerikalı vatandaş katıldı.

İftar öncesi  bir konuşma yapan ATFA Başkanı Ahmet Tarık İlhan misafirleri selamlayarak bu mübarek Ramazan günlerininIMG 4985 hayırlara vesile olmasını dilediklerini iletti.
İki yıldır Azeri toplumuyla iftar sebebiyle bir araya geldiklerini ifade ederek bundan sonrada bu tür önemli organizasyonları devam ettirmek için birkaç projelerinin olduklarını söyleyen Başkan İlhan “Geçen sene kurulan EACA ile birlikte Nevruz kutlamaları yaparak bu anlamda iyi tecrübe kazandık. Bu tür organizasyonlara katılıp bize destek veren herkese teşekkür ederim”diye konuştu.
EACA Başkanı Nadir Şafiyev ise derneği kurdukları günden bu yana ellerinden geldiğince Azeri toplumun bir araya getirmeye ve bunun yanında diğer Türki halklarla kültürel bağlarını daha da yakınlaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Şafiyev dernek olarak amaçlarının Amerika’da yaşayan Türk toplulukları ile daha fazla bir araya gelmek ve Amerikalıların bu tarz etkinliklere daha fazla katılımını sağlamak olduğunu belirtti.  Daha önce yaptıkları Nevruz kutlamalarına çok sayıda Amerikalı idarecilerin katıldığını hatırlatan Başkan Şafiyev “Bugün de Ramazan ayı vesilesiyle bir araya geldik. İleride sahip olduğumuz kültürel değerleri paylaşma, Türki ve Amerikan toplumları arasında kültürel köprüler kurma, ilişkileri daha sıklaştırma adına büyük hedeflerimiz var” diye konuştu.

Daha sonra ezanın okunması ile birlikte oruçlarını açan katılımcılar, iftar programından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.