Washington’da Türkçe olimpiyatları renkli görüntülere sahne oldu

Washington’da Türkçe olimpiyatları renkli görüntülere sahne oldu

Türkçe olimpiyatlarının Washington ve çevresindeki eyaletleri kapsayan finalinde, yarışmaya katılan öğrenciler şarkılarla, şiirlerle Türkçe konusundaki yeteneklerini gösterdi. 

Amerikan-Türk Dostluk Derneği (ATFA) ve Türki-Amerikan Derneği Orta Atlantik Federasyonu (MAFTAA) tarafından organize edilen etkinlik Türk ve Amerikalıların yoğun ilgisini topladı. Türkiye Büyükelçisi Namık Tan ile eşi Fügen Tan’ın da katıldığı olimpiyatlarda Washington ve çevresindeki 6 eyaleti temsil eden öğrenciler şarkı, şiir, ve halk oyunları dalında finalde yarıştı.

Katılımcılardan ABD Temsilciler Meclisi üyesi Jim Moran konuşmasında bu organizasyona katılmaktan memnunluğunu dile getirerek bu tür etkinliklerin özellikle gençler üzerinde olumlu etkiye neden olmasına ve Türkçenin diğer ülkelerde de önemine vurgu yaptı. Etkinlik katılımcıları arasında ünlü sanatçı Reyhan Karaca jüri heyetinde özel yerini aldı.

to1
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan “Bugün burada Türkçemizi böylesine içtenlikle söyleyen çocuklar yarın iki toplum arasında her biri birer köprü olacaktır. Hepsi bizim birer büyükelçimiz olacak ve bizlerden çok daha etkin görev yapacaklar” sözleriyle etkinliği organize edenlere teşekkür etti. 

Türk sinemasının unutulmaz serilerinden Hababam Sınıfı’nda, İnek Şaban ve Adile Naşit’in Ateş Böceği şarkısını söylediği sahneyi canlandıran Amerikalı öğrenciler izleyiciler tarafından büyük alkış aldı. Yarışmada Türk ve Amerikalı öğrencilerden oluşan ekipler, Silifke, Doğu Anadolu havalarıyla, halay potpurisi ile izleyicilere zevkli anlar yaşattı. Özellikle yarışma sonunda halk oyunları dalında birincilik kazanan Silifke yöresini oynayan ekibin kaşıklarla gösterdiği üstün performans etkinliğe damgasını vurdu.

to2Aynı zamanda 2011 Türkçe Olimpiyatları Dünya Birincisi Tacikistanlı Shohrukh Yunusov ve 2011 dünya ikincisi Azeri Qafar Şamilov’un gösterilerini yeniden sunmaları herkesi duygulandırdı.

Etkinliğin sonunda kazananlara ödülleri Büyükelçi Namik Tan, Turki-Amerikan Federasyonlar Birliyi (TAA) başkanı Faruk Taban, ATFA başkanı Ahmet Tarık İlhan ve müzisyen Reyhan Karaca takdim etti.

Yarışma sonuçları açıklanırken sahnede duygulu anlar da yaşandı. Şarkı dalında birincilik kazanan Alexis Shelton ödül töreninde gözyaşlarını tutamadı ve Reyhan Karaca’nın onu avutmaya çalışmasıyla sıcak görüntüler ortaya çıktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.