Washington’da kutlanan Nevruz Bayramında birlik ve beraberlik mesajı verildi

Washington’da kutlanan Nevruz Bayramında birlik ve beraberlik mesajı verildi

Washington’da yaşayan Türk toplulukları Nevruz bayramını birlik ve beraberlik içerisinde kutladı. Amerikan-Türk Dostluk Derneği (ATFA) ve yeni kurulan Avrasya Amerika Kültür Derneği (EACA) tarafından organize edilen Nevruz etkinliğinde Türk, Azeri, Uygur, Tacik, Kırgız, Kazak, Türkmen, Özbek toplulukları bir araya geldi. Farklı kültürlere sahip ülkeleri bir araya getiren ve hosgörü dostluk simgesi haline gelen Nevruz kutlamaları Washington’da büyük ilgi gördü. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan  Avrasya Amerika Kültür Derneği başkanı Nadir Şafiyev üç bin yılı aşkın tarihi olan Nevruz bayramının Balkanlar’dan tutudunda Çin’e kadar geniş bir alanda yaşayan milletlerin  genel tarihi ve kültürel köklerini hatırlattığını söyledi. Şafiyev temsil ettiği Dernek olarak Amerika’da yaşayıpta  Türkçe konuşan toplulukların daha da yoğun işbirliğini sağlamaya gayret gösterdiğini,  ABD ile Avrasya ülkeleri arasındaki ilişkilerin genişletilmesi üzerinde çalışacağını belirtti.

Azerbaycan ve Kırgızistan Büyükelçileri konuşmalarında tüm katılımcıları Nevruz bayramı vesilesiyle tebrik etti ve bu tür organizasyonların Türki halkların birlik ve beraberliği adına önemli adım olarak gördüklerini vurguladılar. 

 Untitled2Etkinlikte birçok ülkenin tarihini ve kültürünü tanıtan küçük sergiler açıldı. Geceye katılmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden  Virginia eyalet milletvekili Robert Brink “Türkçe konuşan halkların Nevruz kültürel mirası hakkında ilk kez öğrenmek oldukça ilginç. Konser programı sırasında farklı milletlerin böylesine güzel ifalarla, birbirinden seçilen şarkı, dans numaraları, giysilerle temsil edilmesi çarpıcıydı. Büyük Avrasya bölgesinin Nevruz şemsiyesi altında birleştiğini bilmiyordum. Virginia eyaletini temsil eden farklı etnik kökenli insanların eyaletimizin günlük hayatına verdikleri katkılar vazgeçilmez.”dedi.  

Etkinlikte geçen sene Türkçe olimpiyatları galipleri Azerbaycanlı Qafar Shamilov, Tacik Shohrukh Yunusov ve Kazak Jingiz Zangeldin’un şarkıları, Kazakistan, Azerbaycan ve Pinnacle Akademi Okulu Halk Danslari grubunun  performasnları göz kamaştırdı.Untitled 

Konuşmalardan sonra Büyükelçilere günün anlam ve önemini belirten plaketler takdim edildi.

Azerbaycan Büyükelçisi Elin Suleymanov, Kırgızistan Büyükelçisi Muktar Jumaliyev, Kazakistan Müşaviri Almat Aiderbekov, Virginia eyalet milletvekilleri Robert Brink ve Jim Scott’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.