Vermont eyalet Kongresi’nde 4. Türk Kültür Günü düzenlendi

Vermont eyalet Kongresi’nde 4. Türk Kültür Günü düzenlendi

Vermont Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından eyalet Kongresi’nde bu yıl 4.sü düzenlenen “Geleneksel Türk Kültür Günü” reseps’yonu senatör ve milletvekillerinin katılımı ile gerçekleşti. Resepsiyona yaklaşık 60 senatör ve milletvekilinin yanısıra eyaletin birçok önde gelen ismi de katıldı.

Vermont eyaletindeki ilk ve tek Türk kurumu olan TCC, yine başarılı bir programa imza attı. Vermont TCC Başkanı Adem Aydın, gelen konuklar ile bir bir ilgilenirken, resepsiyonda konuşma yapabilmek için senatör ve milletvekillerinin sıraya geçtiği gözlemlendi. Programa ev sahipiliği yapan Milletvekili Jean O’Sullivan: Vermontlular için artık bir gelenek haline gelen Türk Kültür Günü resepsiyonunun gerçekleşmesine katkıda bulunmanın kendisi için onur kaynağı olduğunu söyledi. Türkiye’de yaşanan demokrasi ve insan hakları ihlallerinden dolayı derin endişe duyduğunu dile getiren O’Sullivan, Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan yönetiminin bir an evvel vatandaşlarının temel haklarına karşı tutunduğu yanlış politik uygulamalarına son vermesini istedi.

IMG_4541Programa milletvekili, senatör ve Kongre çalışanlarının yanı sıra eyalettin bazı şehir belediye başkanları da iştirak etti. Montpelier şehri Belediye Başkanı John Hollar, Türk kültürünün zenginliğine övgüde bulunurken, TCC’nin eyaletlerinde çok kültürlülüğün artması adına önemli katkı sağladığını vurguladı.

Programın en dikkat çekenleri minik semazenler oldu. TCC hafta sonu okulu öğrencilerinin sema gösterisi misafirlerden büyük alkış aldı.

İstanbul Kebab House adlı Türk restorantı tarafından sağlanan Türk mutfağına ait lezzetler katılımcılara ikram edilirken, ünlü Türk kaligrafi sanatçısı Aydın Çayır da yaptığı eserlerle beğeni topladı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.