USCIRF Başkanı Dr. Swett: TAA’nın faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz

USCIRF Başkanı Dr. Swett: TAA’nın faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz

Amerika Uluslararası Din Özgürlüğü (USCIRF) Başkanı Dr. Katrina Lantos Swett, Washington merkezli çatı kuruluşu Türki Amerikan Birliği’nin faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Türki Amerikan Birliği (TAA), Türk ve İslam Araştırma Enstitüsü (IITS), Rumi Forum ve Rethink Enstitüsü tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Dr. Katrina Lantos Swett, TAA’nın Türk ve Amerikan toplumları arasındaki sosyal ilişkileri geliştirmek için yaptığı çalışmaları takip ettiklerini ve bu çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

TAA’nın Washington DC’de bulunan genel merkezinde verilen iftar yemeğinde söz alan Rethink Enstitüsü Direktörü Dr. Fevzi Bilgin yaptığı konuşmada Ortadoğu, Orta Asya ve Türkiye meselelerinin yanında, Amerika Birleşik Devletleri’nin iç gündemi ile de ilgilendiklerinin söyledi. Dr.Bilgin, özellikle Türkiye ve Orta Asya’daki dini özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda çözüm önerilerinin bulunduğunu söyledi.

IITS Direktörü Bilal Ankaya ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek Ramazan ayı ile ilgili soruları cevapladı.

Diyalog çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Rumi Forum Başkanı Emre Çelik ise, Rumi Formun Onursal Başkanı Fethullah Gülen ve Hizmet hareketi hakkında bilgilerini paylaştı.

İftar programına USCIRF Direktörü ve BM Eski Büyükelçisi Jackie Wolcott ve Politika Analisti Sahar Chaudhry de katıldı. Yemek sonrası davetliler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.