TürkTechNet New York Eğitim kampı duyurusu

TürkTechNet New York Eğitim kampı duyurusu

New York, NY – 1 Mart, 2012 – TurkTechNet (TTN) Türk girişimcilerini, teknoloji startup ve yatırımcılarını küresel pazarda yarışacak seviyeye getirmeye adamış New York merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. TTN, Türk teknoloji startuplarina yönelik New York etkinliğini anons etmiştir. New York etkinliği, uçak masrafı, New York’da bir hafta konaklama, 4 günlük yatırım alma üzerine eğitim kampı ve Amerikalı yatırımcılardan oluşan komiteye sunuş gününü içermektedir.

Küresel sermaye kaynakları ve bilgiye ulaşma yolunda oluşan ihtiyacı karşılamak için TTN New York’un önde gelen Türk hükümeti yetkilileri, iş adamları, girişimciler, akademisyenler ve yatırımcılar tarafından faaliyete geçirilmiştir.

Bu girişim Türkiye Cumhuriyeti, New York Başkonsolosluğu, Ticaret Ataşesi Serhan Kara’nin önderliğinde ve Türkiye Cumhuriyeti, New York Başkonsolosluğu, Başkonsolosu Levent Bilgen’in tam desteği ve iş birliği ile yönetilmektedir.

Organizasyonun ana hedefleri:

1. Türk Girişimcileri için: Türk girişimcilerini cesaretlendirerek onların bakış acısını genişleterek küresel sermayeye ve bilgiye erişimini sağlamak.

2. Küresel Yatırımcılar için: Türk teknoloji startuplarini ve girişimcilerini küresel ilgi oluşturarak tanıtmak ve küresel yatırımcılar ile Türk startuplarini tanistirarak yeni yatırım fırsatları oluşturmak.

3. Türk Erken-Evre Şirketler Ekosistemi için: Erken-evre Türk yatırımcı topluluğunu küresel tanıtım ve organizasyonlarla destekleyerek ve eğiterek, sağlıklı, güçlü ve uzun

tüm masrafları TTN tarafından karşılanan

vadeli Türk girişimci/yatırımcı ekosisteminin oluşturulmasını kolaylastirip küresel teknoloji pazarına en iyi şekilde entegrasyonu sağlamak.

TTN takımını oluşturanlar:

Serhan Kara – Türkiye Cumhuriyeti, New York Başkonsolosluğu, Ticaret Ataşesi Özgür Pehlivan – BM Türkiye Daimi Temsilciliği, Daimi Temsilci Yardımcısı Ahmet Canlı – Türkiye Cumhuriyeti, New York Başkonsolosluğu, Ticaret Ataşesi Ayşe Akkiraz Dagdur – Türkiye Cumhuriyeti, New York Başkonsolosluğu, Ekonomi Ataşesi Adnan Cinal – Türkiye Cumhuriyeti, New York Başkonsolosluğu, Sağlık Ataşesi (Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı)

M.Selim Uslu – Türkiye Cumhuriyeti, New York Başkonsolosluğu, Ekonomi Ataşesi Muhammed Şeyda Tartar – Türkiye Cumhuriyeti, New York Başkonsolosluğu, Ticaret Ataşeliği Ofisi, Uzman

TTN Düzenleyen Komite: Celal Seçilmiş – Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası, Başkan ve Yönetim Kurulu Üyesi, DTİK Amerika Bölge Komite Başkanı: Dünya Türk iş Konseyi Murat Aktihanoglu – ER Accelerator, Kurucu ve Direktör Fatih Ozluturk – ınnovia Capital, Kurucu, CEO Murat Biçer – RTP Ventures Barış Aksoy – ıntel Capital Atıl Erken – Chronus, Yatırımcı/Girişimci Kıvanç Anar – ER Accelerator, Mentor, Operasyon Ortağı Sinem Uİuturk – METUTECH-Business Angels Network Tuba Erbil – August Ninth Analyses, Ürün Pazarlama Analisti Elmas Güvel – ER Accelerator, Sosyal Medya Pazarlama Bahar Erdim – Türk Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası

TTN Kurucu Üyeler: Çiğdem A. Acar – Acar Hukuk Bürosu PLLC, Yönetici Avukatı Barbaros Aslan – Duygu Atacan – Pikz.com, Kurucu Ortak ve ER İstanbul, Direktörü Can Atacik – Shine Angel Fund Hasan Ayaz – Drexel Üniversitesi, Yardımcı Araştırma Görevlisi, Biyomedikal Mühendisliği, Bilimi ve Sağlık Sistemleri Bölümü Alp Baysal – Kıska inşaat, Executive VP İhsan Baytan – Türk Hava Yolları New York, Genel Müdür Evren Bilimer – The İnvus Group, Yönetici Direktörü Ali Çınar – Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, Başkanı Şirin Elçi – Technopolis Grup, Direktör Pınar Güvenç – New York Grant Company, Analiz ve iş Geliştirme Cenk İpeker – Bilbus, Kurucu Serdar Karagöz – Atv-Sabah Yayın Grubu, Yayın Yönetmeni

Exponent inç., Bilim ve Teknoloji Danışmanı

Abdullah Karatash – NATİXİS, Head of US Fixed İncome Credit Trading / Corporate & İnvesment Banking

Mehmet Kırdar – Türk Amerikan işadamları Derneği, Başkanı Mustafa İ. Kızıltaş -ODTÜ Teknokent, Genel Başkanı Banu Onaral – Drexel Üniversitesi, Direktör, Biyomedikal Mühendisliği, Bilimi ve Sağlık Sistemleri Bölümü Başak Özer – Nokia Mehmet Ozhabes – JP Morgan Chase, Ekonomist, Genel Müdür Yardımcısı; CİO Melek Pulatkonak – Microsoft Türkiye, Yazılım Geliştirme ve Teknoloji Platformu Genel Müdür Yardımcısı Aylin Sagay – Drexel Üniversitesi, Yönetim ve Finans Direktör , Biyomedikal Mühendisliği, Bilimi ve Sağlık Sistemleri Bölümü

TTN New York Eğitim Kampı ve Sunuş Günü, Mayıs 2012 hakkında:

Mayıs 2012 tarihinde TTN önde gelen 10 Türk erken-evre teknoloji şirketini bir hafta süren Eğitim Kampı ve Sunuş Günü için New York’da agirlayacaktir. Bu 10 startup Amerika’nin önde gelen yatırımcılarına fikirlerini ve projelerini sunma fırsatı bulacaktır.

Etkinlik Programı:

Mart 1 Mart 30 Nisan 8 Mayıs 20 Mayıs 21-24 Mayıs 25 Mayıs 27

: Başvuruların başlangıç günü : Başvuruların son günü : İstanbul’da New York’a gidecek olan 10 finalist startupin seçilmesi : Seçilen startuplarin kurucularının New Yorka varisi : Eğitim kampı : Sunuş günü : Seçilen startuplarin kurucularının Turkiye’ye dönüşü

Sıkça Sorulan Sorular:

* Startuplar için başvuru ve katılım ücreti ne kadardır?

Sponsorlarimiz ve destekleyenlerimiz sayesinde startuplar için başvuru ve katılım tamamen ücretsizdir.

* Hangi tur startuplar başvuru yapabilir? Mayısta gerçekleşecek olan ilk etkinliğimiz için teknoloji, internet, mobile ve diğer teknoloji ile alakalı startuplar başvuru yapabilirler. Daha sonra olacak olan etkinliklerimizde bu kapsamı genişleteceğiz.

* Bir fikrim var, başvurabilir miyim? Hayır, sadece iki veya daha fazla kişiden oluşan, sirketlesmis ve gerçek ürün veya servisi olan startuplarin başvuruları kabul edilecektir.

* Startuplarin seçimindeki koşullar nelerdir?

1) Startup, yatırımcılar tarafından YATıRıM YAPıLABiLECEK aşamada olmak zorundadır. 2) Startupin ürünü veya servisinin AKTİF KULLANıCıLARı olmak zorundadır. 3) Geliri olmak zorunda değildir, ancak iŞ MODELİ zorunludur (kanıtlanabilir gelir elde etme planı zorunludur).

4) Startup kurucuları bu şirkette TAM ZAMANLı olarak ÇALıŞıYOR olmak zorundadır. 5) Startup EN AZ BİR teknik kurucuya sahip olmak zorundadır.

* Seçim süreci nasıl olacaktır?

Startuplar etkinliğe online olarak başvuru yapacaklar. Seçilen finalistler İstanbul’da düzenlenecek olan son seçim gününe katılacaklar. Aktif erken-evre yatirimcilarindan oluşan komite finalist startuplarla yaptıkları görüşmelerin sonunda New York’a gelecek olan son 10 finalisti belirleyecek.

* Su anda startup yatırım almakta, yine de başvurabilir miyim?

Evet.

* Su anda teknik kurucum yok ancak yakın zamanda birisini bulacağım, başvurabilir miyim? Hayır. Etkinliğe başvururken startup teknik kurucuya sahip olmak zorundadır.

* Su anda tam zamanlı işime devam ediyorum, ancak yatırım bulursam işimi bırakacağım ve sadece startupda çalışmaya başlayacağım, başvurabilir miyim? Hayır.

* Su anda öğrenciyim ve mezun olmama bir yıldan çok var, başvurabilir miyim?

Hayır.

* Erken-evre yatirimciyim, bu projeye nasıl katılabilirim?

Lütfen info@turktechnet.org adresinden bizimle irtibat kurunuz ve biz size geri döneceğiz. * Bu projeye nasıl sponsor olabilirim?

Lütfen sponsorluk için info@turktechnet.org ile irtibat kurunuz.

* Eğer sponsor olursam, normal belirtilen faydaların yanında başka faydalar da eklenebilir mi? Sponsorlarimiza yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız, lütfen info@turktechnet.org adresinden daha detaylı konuşmak için bizimle irtibat kurunuz.

* Startupim yok veya sponsor olmak istemiyorum, yine de bu etkinlikte yer almak istiyorum, nasıl yardımcı olabilirim? Çok çeşitli alanlarda yardıma ihtiyacımız var. Lütfen info@turktechnet.org adresinden bize nasıl yardımcı olmak istediğinizi ozelliklerinizle birlikte yazarak bizimle irtibat kurunuz ve biz size en yakın zamanda geri döneceğiz.

İrtibat için:

Türkiye:

Sinem Uluturk

sinem.uluturk@metutechban.org

0554.832.00.21

Amerika:

Murat Aktihanoglu Elmas Güvel Bahar Erdim pr@turktechnet.org http://turktechnet.org

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.