Türklerden Obama için tarihi yemek

Türklerden Obama için tarihi yemek

ABD’de Obama’yı destekleyen bir grup Türk, tarihi ilke imza atarak Demokrat Parti’nin ulusal kongresi etkinlikleri çerçevesinde öğle yemekli bir davete ev sahipliği yaptı.


Demokrat Parti’nin ulusal finans komitesine girmeyi başaran Türk müteşebbisler Edip Pektaş ve Burak Yeneroğlu ile arkadaşları, Charlotte şehrinin en iyi lokantalarından Chima’da kongreye katılan seçkin isimleri ağırladı.Yemekte konuşan Pensilvanya Senatörü Bob Casey, Türk-Amerikan toplumunun Amerikan siyasetinde aktif olmasının önemine işaret ederken, bunun sadece ABD ile Türkiye arasındaki ittifakı değil, işadamları arasındaki bağları da güçlendirdiğini kaydetti.


Missouri milletvekili Russ Carnahan, Amerikalı Türklerin ‘ülkenin her yerinde’ topluma yaptıkları katkılardan bahsetti ve Obama’ya verdikleri destekten dolayı da teşekkür etti. Türkiye’ye on günlük ziyaretten yeni dönen Pensilvanya milletvekili Mike Doyle ise Pittsburg ile Gaziantep arasında kardeş şehir anlaşması imzalandığını bildirdi. Doyle, Gaziantep’teki terör saldırısının burayı ziyaretten kendilerini alıkoymadığını vurgulayarak, Türk halkının sıcak misafirperverliği ve girişimci ruhundan övgüyle söz etti. Müslüman Minnesota milletvekili Keith Allison da Amerikalı Türklerin özellikle Amerikan eğitim alanındaki katkılarına dikkat çekti. Kaliforniya’dan Florida’ya eyalet ve vilayet çapında çok sayıda siyasetçi, yetkili ve sivil toplum önderi de yemekte Obama’ya destek tazelerken, Türkiye ve Türk-Amerikan toplumuyla ilgili olumlu izlenimlerini paylaştı. Charlotte’da düzenlenen yemekli toplantı Amerika’daki Türk toplumunun ülkenin toplumsal ve siyasi hayatındaki görünürlüğünün giderek arttığını gösteriyor. Obama’yı başkanlığa tekrar aday gösteren seçici delegeler arasında Murat Güzel adlı bir Türk müteşebbis de bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.