Türkler, Michigan eyaletinde Şükran Günü’ne damga vurgu

Türkler, Michigan eyaletinde Şükran Günü’ne damga vurgu

Türk-Amerikan Michigan Toplumu (Turkish American Society of Michigan-TASM) ile Niagara Vakfı’nın geçtiğimiz hafta verdiği Şükran Günü yemeği yine farklı etnik gruplardan insanları aynı sofra etrafında toplandı.

Kalamazoo yerleşkesinde verilen davete Irak, Venezuella, Meksika gibi farklı etnik yapıdan gelen çok sayıda davetli katıldı.

Program TASM’in Kalamazoo temsilcisi Alper Bulut’un yaptığı ‘‘hoşgeldiniz’’ konuşmasında, ‘‘Aslında yaşadığınız her an şükredebilicek birşeyler bulabilirsiniz. Burada dışarıda kar yağarken sıcak bir yemeği siz güzel dostlarımızla paylaşabildiğimiz için şükür halindeyiz.”  dedi.

Yapılan duanın ardından misafirlere yemek ikram edildi. Yemekte sıcak aile ortamı misafirlerin arasında yaşanan sohbet ile devam ederken, davetliler program sonunda yeni bir vesile ile buluşmak istediklerini dile getirdi.

 

 

IMG 3382

Grand Rapids’te Türk-Amerikalılar Şükran Günü yemeği verdi

Michigan eyaltinin önemli şehirlerinden olan Grand Rapids’te yaşayan Bulut ailesi Şükran Günü vesilesi ile evlerini Amerikalı dostlarına açtı.

Mehmet ve Ümmügül Bulut, Şükran Günü vesilesi ile Amerikalı dostlarını ağırlamaktan büyük memuniyet duyduklarını belirtirken amaçlarının yaşadıkları toplumun değerlerine duydukları saygıyı göstermek olduğunu vurguladı.

Türk mutfağına ait yemekleri de ikram eden Bulut ailesi pişirdikleri hindinin geleneksel şekilde Amerikalıların damak zevkine göre hazırladıklarını söyledi. Misafirlerine aşure de ikram eden Bulut ailesi daha sonra bu tatlının Anadolu geleneğinde anlamını da anlattı.

 

Şükran Günü yemeğine katılanlardan Grand Rapids İnançlar arası Diyalog Cemiyeti Başkanı Fred Stella, ‘‘Ailem ile geçirmiş olacağım bir Şükran Günü ancak bu kadar güzel olabilirdi’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.