Türkiye ile Wisconsin arasında dostluk önergesi kabul edildi

Türkiye ile Wisconsin arasında dostluk önergesi kabul edildi

Wisconsin eyalet meclisi, bu eyalet ile Türkiye arasındaki dostluğu resmileştiren önergeyi iki partinin de desteğiyle kabul etti.

Dostluk önergesinin hazırlanmasına öncülük eden Cumhuriyetçi Vekil Daniel Knodl, Eyalet Meclisi’nde yapılan oylamadan önce yaptığı konuşmada Türkiye dostluğunun ve Türk insanının eyaletlerine kazandıracağı kültürel renkliliğe vurguda bulundu. Knodl, dostluk önergesinin mecliste oylanacak olmasından da duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Önergeye destek veren Demokrat milletvekili Gary Hebl ise Niagara Vakfı’nın organize ettiği Türkiye gezisine katıldığını anlattı ve Türkiye izlenimlerini diğer vekillerle paylaştı. Türk insanının misafirperverliğini öven vekil Hebl, Anadolu’nun çok zengin bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı.

Wisconsin ile Türkiye arasındaki dostluğun resmi olarak tanındığı önergede Ortabatı bölgesinde faaliyet gösteren Türk-Amerikan Federasyonu, Niagara Vakfı, Wisconsin Türk-Amerikan Derneği ile Madison Türk-Amerikan Kültür Merkezi’ne katkılardan dolayı övgüde bulunuldu.

 

Wisconsin eyalet meclisinde kabul edilen dostluk önergesinde demokrasiye, özgürlüğe, karşılıklı kültürel etkileşime, barışa ve insan haklarına vurgu yapılıyor. Önergenin oylanmasından sonra vekiller Türk derneği temsilcileri ile fotoğraf çektirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.