Türkçe öğrenen ABD’liler Türk kültürünü Missouri’de tanıttı

Türkçe öğrenen ABD’liler Türk kültürünü Missouri’de tanıttı

Missouri Eyalet Kongresi’nde yapılan ‘Türk kültürünü tanıtma’ programında Anadolu kültür ve gelenekleri Türkçe öğrenen Amerikalılar tarafından tanıtıldı.

Türkçe’yi Missouri Türk-Amerikan Kültür Derneği (TASOM)’da öğrenen Türkçe öğrencileri, dernek tarafından düzenlenen Türkiye gezisiyle ilgili de milletvekili ve senatörlere bilgi verdi.

Türk kültür, sanat ve zenginliklerinin tanıtımı kapsamında katılımcıların sorularını yanıtlayan öğrenciler, giydikleri Ege ve Doğu Anadolu yörelerine ait kıyafetlerle ilgi odağı oldular.

Bu yıl Kırgızistan’dan gelen özel bir heyette programda yer aldı. Kırgızistan’ın Bişkek ile Osh eyaletlerinden gelen siyaset ve işadamlarından oluşan heyet, ABD ile bu ülke arasında ticari ve siyasi ilişkilerin artırılması için Missouri eyalet vekil ve senatörleri ile tanışma imkanı buldu.

KIRGIZ HEYETİNE BÜYÜK İLGİ

Kırgız heyeti temsilcileri Missouri temaslarında Missouri Senato Başkanı Tom Dempsey, Meclis Başkanı Tim Jones, Missouri Vali Yardımcısı Peter Kinder, Hazine Bakanı Clint Zweifel, Sayıştay Başkanı Tom Sweich ve diğer yetkililerle görüştü. Kırgız heyetinin, yapılan temasların ardından ülkeleri ile ABD arasında daha fazla kültürel, ticari ve bilimsel alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi için neler yapabilecekleğini konuştukları öğrenildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.