Türk tasarımının yeni sesleri ‘New York Tasarım Haftası’nda

Türk tasarımının yeni sesleri ‘New York Tasarım Haftası’nda

 

‘Wanted Design uluslararası tasarım fuarı’, 18-20 Mayıs 2013 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

 

Türk tasarım dünyasının yenilikçi fikirleri, ‘Wanted Design uluslararası tasarım fuarı’ (18-20 Mayıs 2013) kapsamındaki “Design: Istanbul – New York” sergisinde sunulmak üzere seçildi. Amerikan Türk Cemiyeti(The American Turkish Society) tarafından New York Tasarım Haftası kapsamında düzenlenen bu ilk sergi, Türk endüstriyel tasarımının çeşitli ölçeklerinden örnekler sunacak.

 

Amerikan Türk Cemiyeti’nin program direktörü Doğa Kayalar-Polat yaptığı açıklamada, kendilerine gönderilen 30’u aşkın etkileyici başvurudan, özgün yaratıcılık, ticari uygulama ve genel tasarım üstünlüğü bakımından örnek teşkil eden tasarım eserlerini seçme görevini üstlenen jüri üyelerine teşekkür etti ve “Kültürler arası diyalog ve anlaşmanın teşvikedilmesi olan görevimiz kapsamında, hedefimiz sponsörlerimizin desteğiyle Türkiye’nin özgün tasarım ürünlerinin New York’ta tanınmasına katkıda bulunabilmektir.”dedi.

 

Tasarım dünyasına yapılan açık çağrı talebine cevaben başvurulan tasarımlar, Türk tasarım dünyasının öncülerinden Gaye Çevikel, Defne Koz, Ali Tayar, Ayşe Birsel Seck ve Ferda Kolatan’ın oluşturduğu jüri heyeti tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri (mobilya, masaüstü eşya,ev eşyası, aydınlatma armatürü ve halıdan oluşan) tasarım ürünlerinden hangilerinin seçileceğine karar verdiler.

“DESIGN: ISTANBUL – NEW YORK”

International Contemporary Furniture Fair (ICFF) ile aynı zamanda yer alan Wanted Design Sergisi, 17-20 Mayıs 2013’te 11. Cadde üzerinde 27. ve 28. sokaklar arasında bulunan Terminal Stores Building’de yer alacak.  

“Design: Istanbul-New York” programı kapsamında bir dizi yan etkinlikler düzenleniyor.

18 Mayıs Cumartesi günü öğlen saat 4 00’da Terminal Stores Restaurant’da Gaia & Gino markasının mimarı Gaye Çevikel ve tasarım ve stil editörü Melissa Feldman ile tasarım girişimciliği konulu bir oturum yapılacak

19 Mayıs Pazar günü öğlen saat 3 00’de Terminal Stores-Effeti’de, Brooklyn merkezli The Guinea Pig Group adlı mixologist (kokteyl) uzmanları ilemutfak sanatçısı  şef Dilara Erbay’ın sunacağı birer gösteri yeralmaktadır.

Etkinlikleri takip etmek isteyenler http://2013.wanteddesignnyc.com/attend/ linkinden faydalanabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.