Türk Kültür Merkezi’nden unutulmaz tören

Türk Kültür Merkezi’nden unutulmaz tören

New Hampshire Türk Kültür Merkezi ve Barış Adaları Enstitüsü tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni, eyaletin önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Validen adalet bakanına çok sayıda üst düzey yetkilinin katıldığı programda konuşmacılar Hizmet Hareketi ve Kimse Yok Mu Derneği’ne övgü yağdırdı. Gecede, terör örgütü IŞİD tarafından boğazı kesilerek öldürülen gazeteci James Foley anısına Afrika’da yaptırılan su kuyusunun sertifikası baba John Foley’e takdim edildi.

IMG_9204Programda ‘Liderlik’ ödülü alan New Hampshire valisi Magie Hassan, Kimse Yok Mu Derneği ve ABD’deki kardeş kuruluşu Embrace Relief’e insanlığa hizmetlerinden dolayı bir takdirname sundu. Vali Hassan, Foley anısına açılan kuyudan dolayı emeği geçenlere eyaleti ve ülkesi adına teşekkür etti.

Bu yılın başında New Hampshire Türk Kültür Merkezi öncülüğünde Türkiye’ye yaptığı ziyareti anlatan Hassan, bunun New Hampshire ve Türkiye arasındaki ticaretin artmasına olumlu katkı sağladığını söyledi. Hassan, 2013 yılı rakamlarına göre eyaletlerini en fazla ticaret yaptığı ülkeler listesinde Türkiye’nin 12. sırada olduğunu belirtti.

Türkiye ziyaretinde Kimse Yok Mu yardım derneğini de ziyaret ettiğini ifade eden Hassan, “Kimse Yok Mu fakirlikle, cehaletle ve eğitimsizlikle mücadele ediyor. Bu yardım kuruluşu bizler gibi insanlara ulaşarak harekete geçiriyor, bizlere yardım yaptırıyor ve bu da bizlerin hayatına güzellik katıyor” diye konuştu.

John-FoleyProgramdaki konuşmalara dikkat çeken Hassan, katılımcıların dile getirdiği sorunların yanı sıra yaşanan güzellikleri de paylaştıklarını aktardı. Hassan, “Sorunlar insan eliyle üretildiği gibi çaresi de yine insanda. İnsanlığın sabır, tutku, hoşgörü ve sevgiyle tüm sorunların üstesinden geleceğine inanıyorum” dedi.

Türkiye ziyaretinin Türk Kültür Merkezi’nin çabası ve gayretleriyle gerçekleştiğini belirten vali Hassan, eyaletlerinde yaşayan Türk insanlarının varlığının topluma zengilik kattığını ifade etti. Hassan, “O nedenledir ki bugün bu 3. Dostluk Yemeği ve Ödül töreninin önemi bizler için çok büyük. Sizlerin dostluğu bizleri bugün bir araya getirdi ve bu bizi daha da güçlü kılıyor” diye konuştu.

Hassan, Türklere olan sevgisini, “Misafirperverliğiniz her türlü takdirin üstünde ve yemeklerinizin de dünyada eşi yok” dedi.

Vali Hassan’ın yanı sıra eyaletin Adalet Bakanı Joseph Foster da programa katılan isimler arasında yer aldı. Bakan Foster ve vali Hassan’ın program sona erene kadar salondan ayrılmadı.

IMG_9171Programa yardımcısı aracılığıyla bir mesaj yollayan Cumhuriyetçi Partili Senatör Kelly Ayotte, Türk Kültür Merkezi ile Barış Adaları’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirdi. Cumhuriyetçi Parti’de yıldızı parlayan siyasetçiler arasında yer alan Ayotte, “Federal düzeyde olduğu gibi benim memleketim olan New Hampshire’da da yaptığınız aktiviteleri yakından takip ediyorum. Toplumumuza kattığınız değer ve birliktelik her türlü takdirin üzerinde” dedi.

Ödül gecesinde ‘Topluma Hizmet’ ödülü New Horizons adlı yardım kuruluşuna verilirken, medya alanında Kevin Landrigan ödüle layık görüldü. Eğitim alanındaki ödül ise Southern New Hampshire Üniversitesi başkanı Dr. Paul LeBlanc’a verildi.

“HERKESE KUCAK AÇMA BİZLER İÇİN DİNİ BİR VECİBE”

Programda kısa bir konuşma yapan New Hampshire Türk Kültür Merkezi Başkanı Eyüp Şener, amaçlarının herkese kucak açıp, dostluk, barış adına olumlu katkılarda bulunmak olduğunu söyledi. İslam dinini sürekli düşmanlıkla ve vahşetle bir araya getirmeye çalışan bir imaj verilmeye çalışıldığını belirten Şener, “Biz, burada ve dünyanın her yerinde insanlara kucak açmanın dini bir vecibe olduğunu düşünüyoruz. Bizim dinimiz Fethullah Gülen Hocaefendi’nin de mesajında ifade ettiği gibi sevgi ve hoşgörü dinidir” dedi.

Müzik GrubuGecede bir konuşma yapan Washington merkezli Rumi Forum Başkanı Emre Çelik ise Hocaefendi’nin sözlerinden pasajlar okuyarak, Hizmet hareketinin yolunun Mevlana’nın yolu gibi sevgi ve hoşgörü odaklı olduğunu dile getirdi. Çelik, Hizmet hareketinin her milletten ve dinden insana kucak açtığının göstergesi olarak da 160’a yakın ülkede hizmet veren okulları örnek gösterdi.

Programın ana konuşmacısı olarak kürsüye gelen Dartmouth Koleji öğretim üyesi Prof. Dr. Dale Eickelman da Hizmet hareketinin nasıl başlayıp, hangi fikir etrafından toplanarak Anadolu’dan dünyanın dört bir yanına yayıldığı konusunda katılımcılara bilgi verdi.

PROGRAMA YEREL BASIN DA SPONSOR OLDU

New Hampshire eyaletinin Manchester şehrinde düzenlenen ödül töreninin açılışı ‘Cambridge Müsiki Cemiyeti’nin canlı performansı ile yapıldı. Yerel basının yoğun ilgi gösterdiği ödül töreninde Türkiye’yi ve Hizmet hareketini tanıtan bir video gösterimi yapıldı. Bu yılki ödül törenine sponsor olanlar arasında New Hampshire’da yayın yapan WBIN TV’nin yanı sıra Ebru TV, Koza Davetiye, Kimse Yok Mu Derneği, Embrace Relief, Nema Gıda, Türki-Amerikan Ticaret Odası, Mediterrano Türk Restoranı ve Mediterranean Cuisine oldu. Programı düzenleyen kurumlar ise New Hampshire Türk Kültür Merkezi, Barış Adaları Enstitüsü ve Council of Turkic American Associations ile World Affairs Council oldu.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı ödül töreninin ardından program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.