Türk Kültür Merkezi’nden Clinton Foundation’a Sandy desteği

Türk Kültür Merkezi’nden Clinton Foundation’a Sandy desteği

ABD’nin en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olarak gösterilen Clinton Foundation’ın (Clinton Vakfı) düzenlemiş olduğu Sandy mağdurlarına yardım kampanyasına Türk Kültür Merkezi de (TCC) destek verdi. ABD Eski Başkanı Bill Cliton’ın da katıldığı organizasyon kapsamında bin gönüllüyle mağdurlara yardıma giden vakıf konvoyuna, Türk Kültür Merkezi 70 gönüllüyle katıldı.

Kuruculuğunu Bill Clinton’ın yaptığı Clinton Vakfı Sandy mağdurlarına ‘New York için destek hareketi’ sloganıyla bir yardım kampanyası düzenledi. Kasırganın üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen halen yaraların

sarılamadığı bazı bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine destek olunması için bin gönüllü toplandı.  Yardım organizasyonu kapsamında erken saatlerde kurumun Manhattan’daki merkezinin önünde bir araya gelen gönüllüler 20’den fazla otobüsle kasırgadan etkilenen bölgelere dağıtıldı. Kendilerine eldiven ve iş kıyafetleri giydirilen gönüllüler önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerinin bulundukları evlere gitti. Burada mağdurların evlerindeki selden zarar görmüş eşyaları çıkarıldı ve evleri temizlendi.


Yardım kampanyasına Clinton Vakfı kurucusu Bill Clinton da katıldı. Çalışmaların yapıldığı yerleri ziyaret eden Clinton, gönüllülere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Clinton, kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyenlerle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yardım organizasyonuna çeşitli vakıf ve derneklerin yanı sıra Türk Kültür Merkezi’de destek verdi. Manhattan’da faaliyet gösteren Merkez, kampanyaya 70 kişilik bir gönüllü grubuyla katıldı. 7 farklı gruba bölünen Türk gönüllüler ev temizlenmesi, erzak dağıtılması gibi yardım çalışmalarında yer aldı.

Türk Kültür Merkezi’ne Helping Hands Relief Foundation ve Peace Islands Institute’de gönüllü desteğinde bulundu.

Preferences

§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0

=
Backspace

Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]

Return

capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;

shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift

English

Deutsch

Español

Français

Italiano

Português

Русский

alt

alt

Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.