Türk Kültür Merkezi Syracuse, dostluk yemeğinde federal milletvekili Dan Maffei’yi ağırladı

Türk Kültür Merkezi Syracuse, dostluk yemeğinde federal milletvekili Dan Maffei’yi ağırladı

New York federal milletvekili Dan Maffei, Türk Kültür Merkezi Syracuse tarafından düzenlenen dostluk yemeğine konuşmacı olarak katıldı.
 
27 şubesiyle Türk-Amerikan toplumu adına faaliyet gösteren Türk Kültür Merkezinin Syracuse şubesi, önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Barış Adaları Enstitüsü (Peace Islands Institute) ile beraber düzenlenen dostluk yemeğine 150 kişinin üzerinde davetliden oluşan seçkin bir topluluk katıldı.
 
Federal Milletvekili Dan Maffei’nin onur misafiri olduğu programda ‘Sosyo-ekonomik problemlerin üzerinden kalkma adına orta sınıfa yardımcı olma’ teması üzerinde duruldu.

Türk, Boşnak, Ahıskalı ve Amerikalı mısafırlerı biraraya getiren yemek, Connecticut eyaletinde yaşanan Sandy Hook trajedisinde hayatını kaybedenleri anmaya yönelik bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Daha sonra söz alan New York federal milletvekili Dan Maffei, Barış Adaları Enstitüsü ve Türk Kültür Merkezi’nin faaliyetlerinin kalbi ve aklı çok aydın olan kişiler tarafından kurulmuş, farkli toplumları bir araya getirmeye çalışan önemli kurumlar olduğunu ifade etti. Zenginlerin daha çok zenginleştiği, fakirlerin daha çok fakirleştiği bir sistemin sağlıklı bir sistem olmadığını, yapılacak ciddi ve adil vergi reformlarıyla problemlerin çözülmesi gerektiğini ifade eden Dan Maffei, orta sınıfla ilgili yapılması gereken şeylerden birisinin de eğitimdeki fırsatların orta sınıf için iyileştirilmesi olduğunu söyledi.
 
Program Türk Kültür Merkezi Syracuse’un koordinatörü Ahmet Çakar tarafından sayın Dan Maffei’ye verilen hediye ile  sona erdi. Program sonunda CTAA (Türki Amerikan Dernekleri Federasyonu) Başkanı Furkan Koşar, bir mesajla bu başarılı çalışmadan dolayı Türk Kültür Merkezi Upstate New York müdürü Bülent Özdemir’e teşekkürlerini iletti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.