Türk festivalinde renkli görüntüler

Türk festivalinde renkli görüntüler

ABD’de bu yıl 7’ncisi düzenlenen Paterson-Clifton Türk Festivali, yoğun katılımla birlikte renkli görüntüler eşliğinde kutlandı. Çok sayıda kişinin Türk ve Amerikan bayrakları taşıyarak renklendirdiği yürüyüş, farklı milletlerden izleyicilerin de alkışları arasında gerçekleşti. Amerika’daki Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden Paterson’da başlayan yürüyüş, Clifton şehrinde sın buldu.

Paterson-Clifton Türk Amerikan Günü Yürüyüşü ve Festivali Derneği ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen etkinliğe New Jersey’in Demokrat Senatörü Nellie Pou ve New York Başkonsolosu Levent Bilgen ile Paterson ve Clifton şehirlerinin belediye başkanları katıldı.

Clifton Park’ta bir araya gelen Türk vatandaşlarından kimi cami yararına börek açıp sattı, kimi ise restoranından getirdiği kebapları satışa sundu. Balık-ekmek satan Erol Kanmaz isimli esnaf ise İstanbuldaki lezzeti Paterson’a taşıdıklarını söyledi.

Türkücü Eşref İnceoğlu ve pop sanatçısı Linet, katılımcılara eğlenceli saatler yaşattı. Miniklerin Kafkas dansları gösterisi ise izleyicilerden büyük alkış aldı.
Öte yandan Paterson Belediye Başkanı Jefferey Jones, Clifton Belediye Başkanı James Anzaldi, TADF Başkanı Ali Çınar yürüyüşte yerlerini aldı.
Son olarak Modacı Meral Kaya tarafından hazırlanan kıyafetler modeller tarfından tanıtıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.