Türk Derneği’nden, Amerikalı komşularına Şükran Günü yemeği

Türk Derneği’nden, Amerikalı komşularına Şükran Günü yemeği

Türk Amerikan Kültür Derneği (TASC) bu yıl ilk kez verdiği Şükran Günü (Thanksgiving) yemeğinde, Amerikalı dostlarını ağırladı. Amerika’da her yıl Kasım ayının son perşembe günü kutlanan Şükran Günü dolayısıyla, komşularını TASC bünyesinde ağırlayan derneğin yemeğine katılım oldukça yoğundu. Yaklaşık 220 kişinin katıldığı yemekte, Türk-Amerikan dostluğu bir kez daha pekişmiş oldu.

Samimi bir ortamda geçen yemeğin menüsünde, geleneksel Şükran günü yemeği olan hindi, yaban mersini sosu, mısır, patates püresi ve kabaklı payın yanı sıra, Türk mutfağından ikramlar da göz doldurdu. Yemeğe ailesiyle birlikte katılan ilkokul öğretmeni Ava hanım, mekanı ve yemekleri çok beğendiğini söyledi. Civardaki bir ilkokulda öğretmenlik yapan Ava hanım, programdan, sınıfındaki bir Türk öğrencinin velisinin davet etmesiyle haberdar olduğunu belirtti. Türkiye’ye 12 yasındayken ailesiyle birlikte gittiğini söyleyen Ava Hanım, “Türk insanı gerçekten çok sıcak, samimi ve konuşkan. Türkiye hakkında az da olsa birşeyler biliyordum ama bu gece yediğimiz Türk yemeklerini ilk kez tattım ve çok beğendim.” şeklinde konuştu. Ava Hanım’ın kızı Ola işe, evlerinde de ailece Şükran Günü’nü kutladıklarını, geleneksel hindi yemeğinin yanı sıra, Polonya asıllı büyükannesinin yaptığı yöresel yemeklerin de sofraların da yer bulduğunu söyledi.

Amerika’da ilk Şükran Günü, İngiltere’den Amerika’ya göçen Plymouth kolonisinin gıda sıkıntısı çekmesi üzerine, kızılderili diye bilinen yerli Amerikalıların 1621’de verdiği yemekle başladı. Bu adet günümüze kadar form değiştirmiş olsa da, Amerikalı aileleri biraraya getiren ve verilen nimetlerden dolayı Allah’a şükredilen güzel bir adet olarak halk arasında yer buldu. Türk Amerikan Kültür Derneği (TASC), bu yıl ilk kez verdiği Şükran Günü yemeğini, Amerikalı komşularının bu güzel adetini paylaşmak amacıyla, her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi planlıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.