Türk camilerinin iftar sofraları tıklım tıklım

Türk camilerinin iftar sofraları tıklım tıklım

New Jersey’de hizmet veren Türk camileri, Ramazan ayı boyunca kurdukları iftar sofralarıyla farklı milletlerden Müslümanları aynı masa etrafında bir araya getiriyor. Diyanete bağlı Karaçay Türkleri Camii ve Ulu Camii’nin yanı sıra, Amerikan Müslümanlar Birliği bünyesinde hizmet veren Yeni Dünya Camii ve Semarkant Kültür Merkezi, Ramazan ayı süresince her akşam iftar yemeği veriyor. Her akşam farklı bir hayırseverin sponsor olduğı iftar programlarına Türklerin yanı sıra diğer milletlerden de çok sayıda Müslüman katılıyor. 

 

Camilerin avlusuna kurulan çadırlarda aileleri ile birlikte oruç açan misafirler, iftar sonrası uzun süre hasbihal etme imkanı buluyor. Restoranları aratmayan yemek servisi ve kalitesi ise cemaatin takdirini kazanıyor.  

 

 

 

ORAK9435Ulu Camii’de verilen iftar yemeğine katılan Filistin asıllı Hüseyin Abbos, yeni insanlarla tanışıp birlikte iftar etmenin büyük keyif olduğunu söyledi. 50 yıldır Amerika’da yaşadığını anlatan emekli polis Abbos, önceki yıllarda çok daha az katılımla gerçekleşen iftar programlarının son dönemde ciddi kalabalıkları ağırladığını aktardı. Abbos, iftar yemeklerine destek olan hayırsever işadamlarına teşekkür etti. İftara katılan bir başka isim Nurettin Tatar ise camilerde verilen iftar yemeklerinin insanları bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Semerkant Kültür Merkezi’nde verilen iftara katılan ve isminin yazılmasını istemeyen bir Amerikalı ise Ramazan’ı farklı kültürlere sahip Müslümanlarla birlikte yaşamanın güzel bir duygu olduğunu belirtti. İslam’ı sonradan seçen Amerikalı Müslüman, Ramazan ayının kendisi için mutlak bir huzur ayı olduğunu dile getirdi. Yeni Dünya Camii’ndeki programa katılan Pakistanlı Kamuran ise, Ramazan’daki uhuvetin insanları derinden etkilediğini ifade etti. 

 

 

 

Ulu Camii Derneği Başkanı Özkan Karaçay, bu sene iftar vermek isteyen hayırsever sayısında ciddi bir artış olduğunu anlattı. Karaçay, Türklerin dışında farklı milletlerden insanları iftar sofralarında görmenin kendilerini için büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

 

 

 

Cumartesi gecesi eda edilecek olan Kadir Gecesi için bu camilerde özel programlar düzenlenecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.