Türk-Amerikan toplumundan Sandy’de zarar gören kütüphane ve liseye 40 bin dolar yardım

Türk-Amerikan toplumundan Sandy’de zarar gören kütüphane ve liseye 40 bin dolar yardım

Türk-Amerikan toplumunun Amerika’da artan sosyal sorumluluk çabalarına bir yenisi daha eklendi. Helping Hands Yardım Vakfı, Sandy kasırgasında kullanılamaz hale gelen bir kütüphane ve okula 40 bin dolar yardım yaptı. Çekler federal milletvekili  Yvette Clarke’nin de katıldığı programla yetkililere takdim edildi.  

  

IMG 4286Türki-Amerikan Birlikleri Konseyi (Council of Turkic American Associations-CTAA) Başkanı Furkan Koşar ve Helping Hands Yardım Kuruluşu başkan yardımcısı Nevzat Yılmaz, Türk toplumu adına bağış çekini Brooklyn Halk Kütüphanesi ile PS 277 isimli okulun müdürüne verdi.


Türk-Amerikan toplumu tarafından yapılan bağışın anlamının büyük olduğuna işaret eden Clarke, “Bu, geleceğimizin inşası adına birlik ve beraberliğimizi göstermesi açısından çok manidar” diye konuştu.


Brooklyn semtinin Gerritsen Beach yerleşkesinin Sandy kasırgasından büyük zarar gördüğüne işaret eden Clarke, yapılan yardım ile hem kütüphanenin hem de okulun daha iyi bir şekilde inşaa edileceğini söyledi. CTAA ve Helping Hands Yardım Vakfı’nın cömert bağışlarının Gerristsen Beach bölgesinde oturan halk adına memnuniyetle kabul ettiklerini kaydeden Clarke, Brooklyn’de faaliyet gösteren Türk-Amerikan lisesi Amity School ve Brooklyn Türk Kültür Merkezi’nin de yardım toplama çalışmalarında aktif olarak yer almasını, “Toplumuzun felaket karşısında birlikteliğini göstermesi adına ülkemizin geneli adına çok güzel bir örnek” diye yorumladı.  


Çocukların eğitimi için yapılan bu bağışın, gelecek kuşakların daha iyi yetişmesindeki katkısının unutulmayacağını aktaran Clarke, “Yapmış olduğunuz yardım programına beni de davet etmenizden dolayı gurur duydum” dedi.


IMG 4321HELPING HANDS’İN SANDY MAĞDURLARINA YARDIMI 200 BİN DOLARA ULAŞTI

Programda kısa bir konuşma yapan Furkan Koşar, Helping Hands Yardım Vakfı aracılığı ile Türk-Amerikan toplumunun Sandy kasırgasında mağdur olan insanlara yapmış olduğu maddi yardım tutarının 200 bin dolara ulaştığını dile getirdi. Türk-Amerikan toplumunun insan odaklı anlayışının bir göstergesi olarak komşularına yardım eli uzatmayı her şartta ve koşulda görev bildiğini belirten Koşar, “Yardım etmek isteyen her insanın mutlaka yapabileceği birşeyler vardır. Bu parayla ya da gönüllü çalışma aracılığıyla olabilir” diye konuştu.

 

Koşar, “Yardımlarımız sadece parayla sınırlı kalmadı. Felaket bölgelerinde mağdur olan insanlara yardım edebilmek için gönüllü olarak çalıştık. Felaketin yaralarını sarmayı sosyal bir sorumluluk olarak görüyoruz” diye konuştu.


Programa, Brooklyn Halk Kütüphanesi Başkanı Linda E. Johnson, PS 277 Okulu Müdürü Jeanne Fish, Brooklyn Türk Kültür Merkezi Başkan yardımcısı Süleyman Aydoğan, Amity School Müdürü Tufan Aydın ile Türk toplumunun önde gelen isimleri katıldı.

Konuşmaların ardından Nevzat Yılmaz, Furkan Koşar ve Süleyman Aydoğan, toplam 40 bin dolarlık iki ayrı yardım çekini milletvekili Clarke ile birlikte Johnson ve Fish’e teslim etti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.