Türk-Amerikan Toplumu’ndan Illinois’de Şükran Günü yemeği

Türk-Amerikan Toplumu’ndan Illinois’de Şükran Günü yemeği

ABD’nin hemen her eyaletinde Amerikalı Türkler düzenledikleri etkinliklerle yaşadıkları bölgelerde isimlerinden sözettirmeyi başarıyor. Yalnızca Türkler ve Müslümanlar için değil Amerikalıların da önem atfettiği günler vesilesi ile etkinlik düzenleyen Türk-Amerikalılar, yaşadıkları toplumda hak ettikleri yeri alma gayretinde. Bu bağlamda Illinois eyaletinin Wheaton şehrinde Türk-Amerikan Toplumu (Turkish-American Society of Wheaton) tarafından düzenlenen Şükran Günü yemeği, bölgede yaşayan Amerikalılar tarafından ilgi gördü.

Şükran Günü yemeğine katılan konuklar, Türk-Amerikan toplumunun böyle anlamlı bir program düzenlemesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Etkinlikte konuşan katılımcılar, Türklerin yaşadıkları topluma kendi renklerini taşıyarak ABD’nin kültürüne yeni zenginlikler kazandırdıklarını söyledi.

Şükran Günü yemeğine şehrin ileri gelenleri ile din adamları, akademisyenler, farklı etnik kökenden gelen çok sayıda davetli katıldı. Katılımcılara küçük hediyelerin de verildiği yemekte, Türk gönüllüleri yaptıkları sosyal faaliyetler hakkında bilgi de verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.