Türk Amerikan Barosu’nun temelleri atılıyor

Türk Amerikan Barosu’nun temelleri atılıyor

Amerika’daki Türk kökenli hukukçuları bir araya getirmek amacıyla önceki gün gerçekleşen 1. Türk-Amerikan Hukukçular Konferansı’nda Türk-Amerikan Barosu’nun kurulması için gereken adımların atılması kararı alındı. Yeni kurulacak baro, ABD’deki Türk kökenli hukukçular arasındaki iletişim ağını güçlendirmek, mesleki dayanışmayı artırmayı amaçlıyor. Baro bunun yanısıra Türk kökenli öğrencileri hukuk okumaya teşvik etmek, Türk-Amerikan toplumunun çıkarlarını savunmak ve hukuki sorunlarına çözümler üretmeyi hedefliyor.

Konferansa ABD’nin değişik eyaletlerinde faaliyet gösteren avukat, akademisyen ve hukuk ögrencilerinin yanı sıra  hukuk okumak isteyen ögrenciler de ilgi gösterdi. Konferansın açılışına Amerika’da seçimle göreve gelen ilk Türk kökenli Federal Hakim Jay Karahan katılımcılara video mesajıyla seslendi. Hakim Karahan mesajinda Türk Amerikan Barosu’nun ilk üyesi olmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

Katılımcılardan Vermont Başsavcısı William H. Sorrell ise Türk kökenli hukukçuların başarılı olacağına inandığını bunun için elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Programda hazır bulunan  New York Yüksek Mahkeme Hakimi Deborah A. Dowling, New York Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Lenni Benson, Türkiye’den Prof. Dr. Nuray Ekşi, ticaret, aile, göçmenlik, çifte vatandaşların sosyal güvenlik ve emeklilik hakları gibi konuları konuştu.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile düzenlenen programa New York Türk Konsolosluğu, TADF, ATAA, TACCİ, CTAA, TAA, TABİD ve TCC gibi sivil toplum kuruluşarı katkıda bulundu.

Konferans gönüllü bir grup hukukçunun çaba ve gayretleriyle yaklaşık bir yıl süren bir çalışma sonucu ortaya çıktı. Hazırlık komitesinde görev alan Av. Sevil Özışık, Av. Arda Beskardesler, Av. Mehmet Fırat Polat, Av. Remzi Güvenç Kulen, Av. Ayhan Ögmen, Av. Petek Günay, Av. Mine Gür, Prof. Ekrem Ersen Emeksiz, Murat Bayram ve Utku Kurtmer katılımdan çok memnun olduklarını ilettiler.

Organize komitesi meslektaşları ile bir araya gelerek bu yıl içerisinde baronun kurulması çalışmasına başlayacaklarını ve ilk genel kurul toplantısı için ön hazırlıkların başladığını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.