Türk-Amerikalılar Şükran Günü’nde Detroitlileri bir araya getirdi

Türk-Amerikalılar Şükran Günü’nde Detroitlileri bir araya getirdi

 Türk-Amerikalılar Şükran Günü vesilesi ile ABD’nin birçok eyaletinde etkinlikler düzenliyor. Bunlardan  birisi de Detroit’te gerçekleşti. Birçok davetlinin katıldığı etkinlik, farklı kültürden insanların aynı çatı altında topladı.

Michigan Türk-Amerikan Derneği, Niagara Vakfı ve Balkan Amerikan Kültür Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği programa geniş bir katılımla gerçekleşti. Davetlilere Şükran Günü’nün vazgeçilmez yemeği olan hindi ikramı yapılırken, program sonunda yapılan çekiliş ile davetlilere küçük hediyeler dağıtıldı.

Etkinliğe katılan Almanya Detriot  Konsolosu Frederick Hoffman, Türk-Amerikan toplumunun yapmış olduğu etkinliğe övgüde bulundu. Farklı milletlerin değer ve kültürüne önem veren bir anlayışın dünya barışına büyük katkılar yapabileceğini aktaran Frederick, bu tür aktiviteler ile birlikte yaşam anlayışının zenginleştiğini ifade etti. Etkinliğe katılmaktan büyük onur duyduğunu aktaran Hoffman, farklı etnik gruplar arasındaki sosyla ilişkilerin bu tür programlarla güçleneceğini ifade etti.

Lawrence Tech. Üniversitesi Rektörü Dr.Viringer K. Moudgil, etkinliği düzenleyen kurumlar gibi oluşumlara toplumun çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Kültür ve diyalog merkezlerinin insanlar arasında da köprüler kurduğunu vurgulayan Moudgil, bu sayede toplumsal barışa değerli katkılar yapıldığını ifade etti.

Programa kızı ile birlikte katılan Rochester Koleji Rektör yardımcısı John Barton, Türk-Amerikan toplumunun Şükran Günü için yemek vermesini çok anlamlı bulduğunu ve bu nedenle de etkinliğe geldiğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.