Texas’ta bayram birlik içinde kutlandı

Texas’ta bayram birlik içinde kutlandı

Texas eyaletinin başkenti Austin’de Türk-Amerikan toplumu Kurban Bayramı’nı birlik içinde kutladı.

Raindrop Türkevi’nde biraraya gelen Austinliler güne bayram namazıyla başladı. Ardından daire oluşturarak bayramlaşan büyükler, ellerini öpen miniklere bayram harçlığı verdi. Bayramlaşmanın ardından katılımcılara kavurmalı kahvaltı ikram edildi.

IMG 9767

Bayramın ikinci gün programında ise yine aynı adreste bu sefer aileler buluştu. Kapıda konuklar lokum ikramı ile karşılanırken, Türk adetlerini öğrenmek isteyen yabancılar için de farklı bir deneyim oldu. Konuklar arasında bulunan Venezuelalı Bernardo Azuace lokumu ilk kez tattığını belirterek, “Çok nefis. Ancak bu henüz başlangıç, asıl hedefim ününü çok duyduğum kavurma ve baklavayı tatmak.” diye konuştu.

Her bayramda olduğu gibi bu manevi ve neşe dolu zaman dilimini doyasıya yaşayan çocuklar oldu. Verilen hediyeler, oyun sahaları, ikram edilen pamuk helva, antep fıstıklı ve sütlü çikolatalar minik katılımcılara neşeli anlar yaşattı.

Programda Uğur Yiğit, Göksel Yıkmış ve Veysel Dönderalp adlı gençler katılımcılara Türk halk müziği ve Anadolu rock’ından örnek eserler icra etti. Uğur’un saz ve Göksel’in gitarına Veysel sesiyle eşlik etti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.