Texaslı Boşnak, Türk ve Arnavutlar iftar sofrasında bir araya geldi

Texaslı Boşnak, Türk ve Arnavutlar iftar sofrasında bir araya geldi

Balkan asıllı Amerikalılar, Austin’de düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Balkan Dernekleri Federasyonu (FEBA) ve Raindrop Türkevi’nin ortaklaşa düzenlediği programa yüze yakın davetli katıldı. Raindrop Kültür Merkezi’nde gerçekleştirlen yemek 4 Boşnak ailenin sponsorluğunda gerçekleştirildi. 

FEBA Güney Eyaletler Direktörü Amel Kuburoviç, yaptığı konuşmada bir zamanlar aynı coğrafyanın mensupları olarak, yirminci yüzyılın sonlarında Avrupa’da yükselen milliyetçilik akımının etkisiyle ayrı düştüklerini anlattı. Kuburoviç, kaderin, bütün kardeş toplulukları Amerika Birleşik Devletleri’nde buluşturduğunu söyledi. Bu milletlerin ABD’de bulunan mensupları arasında ortak bir dil konuşulduğunu ifade eden Kuburoviç, İngilizce’nin bu birliğe katkı yapıyor olmasının dikkate değer bir konu olduğunu vurguladı.

balkan2Amel Kuburoviç, FEBA Austin Temsilcisi Onur Kaya’nın Aliya İzzetbegoviç için söylediği şarkıya da eşlik etti. 

Programa sponsor olan Bosnalı aileler gecede misafirlere bizzat hizmet etti. Osman ve Hatice Skrebo çifti, salondaki tüm konukların kahve ve tatlılarını ikram ederken oğulları Fehim Skrebo gecenin fotoğraf çekimlerini gerçekleştirdi. Said Habiba Horozoviç çifti ise geleneksel Boşnak yemeklerinden tepside patates oturtma, helva, hurmaşitsa (şekerpare) ve salatayla sofralara katkıda bulundu. Zihno Jusuphoviç ile Admir Zuhriç ise programın gerçekleşmesi için katkıda bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.