Texas’da Bahar Şenliği (Nevruz) üniversite kampüsünde kutlandı

Texas’da Bahar Şenliği (Nevruz) üniversite kampüsünde kutlandı

Türk Öğrenci Derneği (TCSA) ve Austin Raindrop Kültür Merkezi tarafından organize edilen ‘Türk Bahar Şenliği’ (Nevruz) müzik, sergi, el sanatları, gösteriler ile Türk mutfağından seçkin yemeklerle kutlandı. Baharın gelişi olarak kutlanan etkinliğe Amerikalı öğrencilerin ilgisinin yoğun olduğu gözlemlendi.  


IMG 1771

Teksas Üniversitesi Ortadoğu çalışmaları bölümünde faaliyet gösteren ve  öğretim görevlisi Sonia Seeman’in yönettiği Bereket Toplulugu ve Türk Müziği grubu Turkuaz dinleyenleri coşturdu. Eserler arasında Azeri bestekar Dr. Ziraddin Taghiyev’in Fethullah Gülen şiirlerinden bestelediği “Bizler bu dünyaya ekmeye geldik” marşı dikkat çekti. Taghiyev’in yine Gülen’e ait olan  “Bu gelen Bahar” adlı şiirini de besteleyerek etkinlikte icra etti.


Klasik Ortadoğu ve modern Türk enstrümanların sesleri, Türkçe, Kazakça, Azerice, Farsça ve Arapça nağmelerle Teksas Üniversitesi kampüsünü kapladı. Etkinlik çerçevesinde kurulan tezgahlarda katılımcıların begenisine sunulan farklı mutfak kültürlerinden yiyecekler Turki kültürünü tanımak isteyenlere imkan sundu. Katılımcılara hangi yemeğin hangi kültüre ait olduğu Türk öğrenciler tarafından aktarılırken, yine el sanatları da tanıtıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.