Tennessee Eyalet Meclisi’nde ‘Türk-Amerikan Günü’

Tennessee Eyalet Meclisi’nde ‘Türk-Amerikan Günü’

Tennessee Eyalet Meclisi’nde Türk toplumu adına tarihi bir gün yaşandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türk-Amerikan Günü’ etkinliğine Tennesseeli senatör, milletvekili ve meclis çalışanları iştirak etti. Programa Türkiye’den 1 milletvekili ve 9 işadamı da katıldı.

 

IMG 0831 020413

 

Her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlanan program, Türkiye’yi tanıtan sinevizyon gösterisi ve AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan’ın yaptığı konuşmayla devam etti. Kalkan, Türkiye ile Amerika’nın müttefikliğinin stratejik olduğunu ve geçmişinin eskilere dayandığını dile getirdi. Türkiye’nin demokratik yapısı ile Orta Doğu’daki diğer ülkelere rol model olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

 

Tarihi meclis binasında yapılan programda Tennessee Eyalet Milletvekili Harry Brooks da bir konuşma yaptı. Brooks, “Society of Universal Dialogue (S.U.D.) tarafından organize edilen kültürlerarası diyalog amaçlı Türkiye gezisine katıldım. Birçok ülkeyi gezdim ama Türklerin göstermiş olduğu misafirperverlik ve cömertliği başka hiçbir ülkede bulamadım” dedi.

Etkinliği organize eden kurumlar (S.U.D. ve TACC)adına İsmail Fidan da bir konuşma yaptı. Hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının ardından kültürel etkinliklere geçildi.

 

 

 

Osmanlı musikisi başta olmak üzere ud ve bağlama, sanatçıları tarafından icra edildi. Programda ayrıca Ebru gösterisi de yer aldı. Darbuka ve foklor ekibinin gösterisiyle büyülenen senatör ve milletvekillerine kaligrafi sanatçısının elinden nakşedilen isimlikler hediye edildi.

 

Programda misafirlere Türk mutfağının birbirinden güzel yemekleri ikram edildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.