“Televizyon çocukları şiddete yönlendiriyor, yolun sonu hapishane”

“Televizyon çocukları şiddete yönlendiriyor, yolun sonu hapishane”

George Mason Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Lester Kurtz, şiddet içeren televizyon programlarının çocukları agresifleştirdiğini belirterek ailelerin erken yaşlarda önlem alması gerektiğini söyledi. Kurtz, “Bu agresiflik, zaman içinde çocukları hapishaneye kadar götürebiliyor. Öğretmen ve ailelere bu konuda büyük işler düşüyor” dedi.


Türk-Amerikan Dostluk Derneği (ATFA), ABD’nin son günlerdeki en büyük tartışma konularından biri olan bireysel silahlanmanın ele alındığı bir seminer gerçekleştirdi. Derneğin Virginia’daki merkezinde yapılan ‘Şiddetle Mücadele’ başlıklı seminerde George Mason Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Lester Kurtz konuştu. Toplumdaki bilinçsiz silahlanmaya dikkat çeken Kurtz, “İnsanlar silah almakla aslında farkında olmadan kendi güvenliğini tehlikeye atıyor.” dedi.
Kurtz, toplumda giderek artan şiddet eğiliminin kaygı verici noktaya ulaştığını ifade etti.

 

ABD’de yaşanan şiddet olaylarında son dönemde gözle görülür artış olmasına rağmen yönetimin bireysel silahlanmaya karşı yasa çıkarılmasında zorluklar yaşadığına dikkat çeken Kurtz, “Bu yasanın değişmemesini isteyen ve şiddetten geçinen insanlar var. Özellikle silah üreticileri ve üreticilerin tedarikçileri bunların başında geliyor. Bu insanlar çok iyi organize olmuş ve çok etkililer. Etkilerini sürdürmek için çok büyük miktarda para harcıyorlar.” şeklinde konuştu.

 

İnsanların kendilerini korumak adına aldıkları silahın aslında kendileri için tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Kurtz, “Silah sahibi birçok insan bir saldırı olması durumunda bu aletle kendilerini nasıl koruyacaklarını dahi tam olarak bilmiyor. Silah mağazalarına gidip kendilerini korumak düşüncesiyle silah satın alanlar aslında kendi güvenliklerini tehlikeye atıyorlar. Biri karşınıza çıktığında kendinizi korumak adına silah çekmek yerine oradan uzaklaşmaya çalışmanın güvenliğiniz adına daha mantıklı olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ABD’de sivil vatandaşların elinde 283 milyondan fazla silah olduğu tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler verileri, ABD’nin, ateşli silahlarla işlenen cinayetlerin en yoğun olduğu beşinci ülke olduğunu gösteriyor. İstatistiklere göre ülkede, 2010’da 9 bin 960 kişi, 2011’de ise 8 bin 583 kişinin vurularak öldürüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.