Teksas’taki Türk toplumu Sandy kurbanlarını unutmadı

Teksas’taki Türk toplumu Sandy kurbanlarını unutmadı

Sandy Kasırgası mağdurlarının yaralarını sarmak için kolları sıvayan Austin’li Türkler, Gıda ve El Sanatları Fuarı düzenledi.


Raindrop Türk Evi tarafından düzenlenen 9. Gıda ve El Sanatları Fuarı’nda 3 bin dolar civarında yardım toplandı. Gönüllüler bağışı Helping Hands Relief Foundation aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Fuar, Austin’de yaşayan Amerikalılar için Türk müziği, mutfağı ve el sanatları hakkında bilgi sahibi olma ve Türk dostlarını tanıma fırsatı verdi. Konuklar başta döneri olmak üzere bir çok Türk yemeği ve tatlısının yapılışını keyifle izledi. Hamur işleri, sarma, dolma, mantı, kek ve baklava en çok ilgi çeken yemekler oldu. Amerikalılar, Türk çayı ve kahvesi eşliğinde dostlarıyla Türk kültürü üzerine sohbet etti.


Gıdanın yanı sıra, el sanatları hediye bölümü geleneksel Türk sanatı ebrunun canlı uygulamaları yoğun ilgi çekti. Oryantal kilim, seramik, çanta, geleneksel takı, giyim, dekoratif yastıklar, havlu, dokuma tekstil ürünleri ve diğer hediyelik eşyalardan satın alan konuklar aynı zamanda Sandy mağdurlarına yardım yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Teksas Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları ‘Bereket Müzik Topluluğu’ üyeleri, Türk müziğinden seçkin eserler icra etti. Ayrıca Teksaslı ortaokul öğrencileri de eyaletin geleneksel danslarını sergiledi.

Konuklar ayrıca geleneksel Osmanlı kıyafetleri ile fotoğraflar çektirdiler. Programa katılan çocuklar da dışarıda kendileri için hazırlanan oyun parkında doyasıya eğlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.