Teksas’ın başkenti Austin’de Azeri rüzgarı

Teksas’ın başkenti Austin’de Azeri rüzgarı

Azerbaycan resmi heyeti Teksas Meclisi’nde en üst düzeyde ağırlandı.

Azerbaycan Milli Meclisi Milletler ve Parlamentolar arası Münasebetler Komitesi Başkanı Semed Seyidov başkanlığındaki milletvekilleri Sahibe Gafarova, Sevinç Feteliyeva ve Asim Mollazade, Washington Büyükelçisi Elin Süleymanov ve SOCAR Başkan Yardımcısı Halig Memmedov’dan oluşan heyet geçtiğimiz günlerde Teksas Austin’i ziyaret etti. Azeri heyeti Teksas Eyalet Meclisi’nin milletvekilleri ve senatörleri tarafından her iki genel kurulda selamlandı ve ağırlandı.

Tarafların görüşmelerinde Teksas Eyaleti ile Azerbaycan arasında çift taraflı yatırım ve ilişkilerin geliştirilmesini teşvik eden kararlar kabul edildi. Bunun için iki taraf arasındaki ziyaretlerin artırılması benimsendi.

Senato Başkanı ve Eyalet Vali vekili David Dewhurst Muayede Salonu’nda konuk heyet onuruna öğle yemeği verdi. Bazı kongre üyeleri ve senatörlerin de iştirak ettiği yemekte Senato Başkanı Dewhurst, Milletvekili Semed Seyidov ve Büyükelçi Elin Süleymanov birer konuşma yaptı.

Teksas Valisi Rick Perry ve eşi Lady Anita Perry Azerbaycan heyeti şerefine valilik konağında bir resepsiyon verdi. Bayan Perry, evindeki ağırlamada Azerbaycan’la ilgili anılarını paylaştı. 2008’de Bakü’de düzenlenen “Medeniyetler Arası Diyalogda Kadınların Rolünün Artırılması” konulu foruma katıldığını hatırlatan Perry Azerbaycan First Lady’si Mehriban Aliyeva ile yaptığı görüşmeden duydugu memnuniyeti vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.