TCCNJ’den Hudson Nehri kıyısında iftar daveti

TCCNJ’den Hudson Nehri kıyısında iftar daveti

 

Hudson Nehri kıyısında, George Washington Köprüsü’nün ve Manhattan’ın yüksek gökdelenlerinin ışıltılarına nazır manzarası ile New York ve New Jersey’in en özel mekanlarından biri olan Chart House Restorant, merkezi Ridgefield New Jersey’de bulunan Türk Kültür Merkezi’nin gönüllüleri ve misafirlerini ağırlayarak çok kültürlü, çok dinli, çok özel misafirleri Ramazan dolayısıyla biraraya getirme ayrıcalığını yaşadı.

                                                                                                     IMG 6148

Bergen Kaymakamı Kathleen A. Donovan,Yasama Konseyi Üyesi Marlene Caride,Bergen İlçe temsilcileri David L. Ganz ve John D. Mitchell,Weehawken Belediye Başkanı Richard F. Turner,Ridgefield Belediye Başkanı Anthony R. Suarez,West New York Belediye Başkanı Felix E. Roque,Teaneck Belediye Başkanı Muhammed Hameeduddin,Bergen İlçesi Şerifini temsilen Steven Librie, Robert A. Colaneri ve Brian Smitin’in de katıldığı iftarda TCCNJ, toplam iki yüz misafir ağırlandı.

 

TCCNJ Eski Başkanı Avukat Güvenç Kulen’in açılış konuşmasını yaptığı ve sunuculuğunu üstlendiği gecede, davetliler iftarlarını PII’da din öğretmeni olan Vedat Bayraktar’ın okuduğu ezanla açtı.

 

 Birbirinden nefis Türk yemeklerinden oluşan yemek boyunca, Aytek ve Aytekin Şenyaylar’ın kanun ve ud ile yaptığı fasıl dinletisi  adeta dinleyenleri büğüledi. Daha sonra İslam ve Türk kültüründe Ramazan’ın yerini ve önemini anlatan bir video izlendi ve ardından Dilek Demiröz adlı Ebru sanatçısının canlı olarak ebru sanatını icrasına eşlik edildi. Birbirinden canlı renklerinlerin adeta kucaklaştığı Ebru sanatını büyük hayranlıkla izleyen Bergen İlçesi’nden polis memuru Brian Smitin “Ebru sanatıyla şu anda tanıştım, hayatımda ilk kez Türk müziği dinliyorum ve ilk defa Türk yemeği tadıyorum. Türk yemekleri d sanki bir sanatçının elinden çıkmış gibi… Bunların hepsi bana Türk kültürünün çok hassas ve ince olduğunu gösteriyor” diyerek hayranlığını dile getirdi.

 

Bu arada, Zaman Amerika’ya programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti değerlendiren Bergen İlçe temsilcisi John Mitchell “Bu akşam burada çok özel bir olayın parçası olarak kendimi çok özel hissettim. Bergen İlçesinde yaşayan Türk Müslümanlar varlıklarıyla Bergen’in kültürel kumaşına renk katıyor. Bunun için size teşekkür ediyorum. Ayrıca ilk kez bir Ramazan programında bulundum ve Ramazan’ın, oruç ibadetinin derin manasını bu programla kavradım. Bunun için de ayrıca minnettarım.” dedi.

 

Program sonunda şükür duası yapan Clifside Park Episcopal Trinity Klisesi Rahibi Willie Smith, program davetiyesini aldıktan sonra Ramazan ve oruç ibadeti hakkında araştırma yaptığını, gerek araştırmalar sırasında öğrendikleri gerekse bu akşam burada tanık olduğu kucaklayıcı huzur ve sevgi dolu ortamdan çok etkilendiğini sözlerine ekledi.

 

İlerleyen saatlerde misafirlere teşekkür eden TCCNJ Başkanı Oğuzhan Şentürk ise bu gece misafirlerimiz bana Islam dininde ve Türk kültüründe eşsiz bir yeri olan Ramazan ve dolayısıyla Türk kültürü hakkında bilgi almaktan büyük memnuniyetlerini bildirdiler. Ben de her birini daha fazlasını yaşayabilmek ve keşfedebilmek için Türkiye’ye davet ediyorum” dedi.

 

Program sonunda misafirler, içinde Türk lokumu,Türkiye’yi ve Türk Kültürü’nü tanıtıcı katologların bulunduğu hediye çantaları ile uğurlandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.