TCCNJ’den görkemli Kurban bayramı kutlaması

TCCNJ’den görkemli Kurban bayramı kutlaması

IMG 6894Türkiye’den yeni gelen Melisa bu bayram dedesinin ve diğer aile yakınlarının elini öpüp bayram harçlığı alamayacağı için çok üzülüyordu. Ta ki annesinin posta kutusuna TCCNJ’nin bayramlaşma davetiyesi düşene kadar.

ABD’ye henüz iki ay önce gelen Melisa’nın ailesi, hem Türkiye’den kilometrelerce uzakta olmalarına rağmen bayram coşkusu yaşayabilmenin; hem de buradaki Türk toplumu ile biraraya gelebilmenin mutluluğunu yaşayarak adeta çifte bayram yaptı.

Zaman Amerika’ya konuşan 5 yaşındaki Melisa “Türkiye’de sadece dedem ve dayım bana bayram harçlığı veriyordu. Ama bu akşam hiç tanımadığım teyzeler amcalar bile ellerini öpünce bana harçlık verdiler. Ayrıca TCCNJ çocuklara hediyeler dağıttı. Yüz boyama yaptırdım. Balon aldım. Hepsi çok güzel. Türkiye’de hiç böyle bayram yaşamamıştım. Burada bayram daha güzelmiş.” diyerek duygularını dile getirdi.

New Jersey Ridgefield’ta bulunan Türk Kültür Merkezi gönüllülerinin düzenlediği bayram davetine Kuzey New Jersey’den yaklaşık 250 kişi civarında misafir katıldı.

Hudson nehrinin ışıltılarının çocukların neşeli cıvıltılarına karıştığı programda, misafirlere kurban kavurması, pilav, salata ve tatlı çeşitleri ikram edildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.