TCCNJ Hafta Sonu Okulu öğrencileri 23 Nisan kutlaması yaptı

TCCNJ Hafta Sonu Okulu öğrencileri 23 Nisan kutlaması yaptı

Ridgefield, New Jersey’de bulunan Türk Kültür Merkezi (TCCNJ) hafta sonu okulu öğrencileri 23 nisan kutlaması yaptı.

TC Eğitim Ateşesi İlhan Çoban’ın da katıldığı program çocukların coşkulu katılımının yanı sıra velilerden de büyük beğeni topladı.

Programda yaptığı konuşmada 23 Nisanın tarihimizdeki önemini vurulayan İlhan Çoban, “23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgeler. Dünya çocuklarının da katımıyla bir şenlik havasında kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün ve milletimizin siz çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız.” dedi.

 

Tüm öğrenci ve velilerin birlikte İstiklal marşını okuması ile başlayan törende öğrenciler öğrendikleri 23 nisan şarkılarını söyleyip, şiirler okudular.

 

Hazırladıkları piyesleri sunan öğrenciler son olarak Türk halk danslarından çeşitli örnekler sergiledi.

 

Programın sonunda çocuklara hediyeler veridi.

 

Tek tek söz alarak kutlamaya ilişkin memnuniyetlerini dile getiren veliler TCCNJ’in çocuklarımıza dini ve milli değerlerimizin öğretilmesinde büyük hizmetler verdiğini ve bunu takdirle karşıladıklarını belirttiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.