TCCNJ, eyaletin önde gelen isimlerini iftarda bir araya getirdi

TCCNJ, eyaletin önde gelen isimlerini iftarda bir araya getirdi

Ramazan ayının bereketi yalnızca Müslümanları iftarda buluşturmakla kalmayıp farklı etnik ve dini inançtan insanları da aynı sofra etrafında biraraya getiriyor. Turkish Cultural Center New Jersey (TCCNJ) de böyle farklı inanç sahiplerini iftar sofrasında biraraya getirdi. TCCNJ’nin iftar yemeğinde Türk toplumu ile eyalet senatörü, belediye başkanları ile il (County) emniyet müdürleri bir araya geldi.

Akşamda önce TCCNJ’nin bugüne kadar sosyal alanda gerçekleştirdiği çalışmaları tanıtan video gösterimi yapıldı. Okunan ezan ve açılan oruçların ardında katılımcılara Ramazan’ın manevi, fiziksel ve sosyal yönünü ile tanıtan konuşmayı bu yıl Georgetown Üniversitesi’ne başlayacak olan Feyza Teke yaptı.

Programa eyalet senatörü Robert M. Gordon, Edgewater, Leonia belediye başkanlarının yanı sıra Bergen İli (County) Şerifi Michael Saudino, Ridgefield, Cliffside Park, Fairview de görevli polis şefleri katıldı.

IMG 6520‘‘GÜLEN HAREKETİ KÜRESEL ÇAPTA BARIŞA İMKAN SAĞLIYOR’’

Senatör Bob Gordon çalışmalarından dolayı TCCNJ ’e teşekkür ederken, Türkiye’ye yaptığı gezi vesilesi ile Müslümanlar ve Anadolu hakkında daha sağlıklı bilgi edinme imkanı bulduğunu ifade etti.

Akşamın en ilgi çekici konuşmasını ise Bergen İli Şerifi yaptı. Şerif Saudino, Türkiye’ye yaptıkları geziden çok etkilendiğini belirtirken, ‘‘Bizi hiç tanımayan insanlar kapılarını açıp misafir etti. Bu beni çok etkiledi’’ diye konuştu. Misafir oldukları kimselerin Gülen hareketine gönül veren kişiler oldukları öğrendiklerini ve M. Fethullah Gülen’in birçok kitabını okduğunu aktaran Saudino şunları kaydetti; ‘‘İnanılmaz bir insan! Buradaki herkes muhtemelen okumuştur bu insanın kitabını. Gülen hareketi kürsel çapta bir barışa imkan sağlarken taze fikirleri ile herkesimden insana ilham veriyor.’’

Katolik olduğunu ve inancı gereği yılın bazı günlerinde et yememe orucu tutmak gibi bir kaidelerinin olduğunu anımsatan Saudino, ‘‘İşin doğrusu bu bana zor geliyordu. Ama bugün yine gördüm ki sizler gün boyu birşey yemeden duruyor üstelik bir ay bunu yapabiliyorsunuz. Bu inanılmaz bir sabır ve inanmışlık’’ dedi. 

IMG 6488Programda daha sonra diğer polis şefleri ile Edgewater ve Leonia belediye başkanları da kısa birer konuşma yaptı. Program katılımcılara verilen küçük hediyeler ve masalarda süren sohbetlerle son buldu.

Bu arada Cliffside Park belediyesi binasının önüne kurulan ve Türk bayrağı ile ‘Mutlu Ramazanlar’ yazılı elektronik pano dikkat çekti. Ramazan boyunca belediye binası önünde duran kırmızı beyaz panoda Türk bayrağı da yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.