TCC’nin Batı Massachusetts bölgesinde geleneksel iftar yemeği

TCC’nin Batı Massachusetts bölgesinde geleneksel iftar yemeği

Türk Kültür Merkezi, Batı Massachusetts şubesi Agawam’daki yeni yerinde 24 Temmuz 2013 akşamında bir iftar gecesi düzenledi. Bu yıl yedincisinin düzenlendiği geleneksel iftar yemeğine, farklı dini ve kültürel gruplardan 60’ın üzerinde Amerikalı ve Türkiye kökenli seçkin misafirler katıldı. Katılımcılar arasında Amherst şehrinden ımmanuel Lutheran kilisesi papazı Pastor Steven Wilco, “İnançlar arası Fırsatlar Ağı” (İnterfaith Opportunities Network) adlı organizasyonun genel yöneticileri Lee Bridegam, Naz Mohamed, eski yönetici Joan Lindeman ve organizasyona bağlı yaklaşık 13 farklı inancın temsil edildiği misafirler ile Ludlow şehrinden İmam Buhari Camisi imamı Enver Osman Kaan ve Worcester Politeknik Üniversitesi’nden Dr. Ahmet Günay da vardı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği gecede, açılış konuşmasını Lee Bridegam yaptı. Konuşmasında Batı Massachusetts Türk Kültür Merkezi’nin de parçası olduğu “İnançlar Arası Fırsatlar Ağı” ve çalışmalarından bahseden bayan Bridegam, dinlerarası diyaloğun önemine ve bu yönde yaptığı çalışmalardan dolayı muhterem Fethullah Gülen Hoca Efendi’ye ve onun nezdinde tüm Gülen Hareketi camiasına teşekkür etti. Konuşmasını Türk Kültür Merkezi’nin düzenlediği Türkiye gezilerini hatırlatarak tamamladı.

Daha sonra Hristiyanları temsilen Pastor Steven Wilco söz aldı. Pastor Wilco diyalog adına böyle bir etkinliğe katılmaktan onur duyduğunu vurgulayarak, İbrahimi dinler arasında ortak olan oruç tutmanın Hristiyanliktaki versiyonundan bahsetti. Katılımcılar, Ramazanı anlatan kısa bir tanıtım videosunda, Amerika Birleşik Devletleri başkanı sayın Barack Obama’nin Ramazan ile ilgili yayınladığı mesajı da izleme imkanı buldular. Zira Başkan Obama bundan birkaç hafta önce Ramazan ile ilgili bir konuşma yapıp ABD’ deki ve bütün dünyadaki müslümanların mübarek aylarını tebrik etmişti.

İftar vaktine kadar müslümanlarla birlikte oruç tutan konuklar İmam Buhari camisi imamı Sayın Enver Osman Kaan’in okuduğu ezan ile iftarlarını açtılar. Türkiye ve Ahıska mutfaklarından çeşitli yemeklerin sunulduğu yemeğin ardından Türk Kültür Merkezi ve “Hizmet” hareketini temsilen Dr. Ahmet Günay gecenin son konuşmasını yaptı. Ramazanın ve orucun çeşitli hikmetlerinden bahseden Dr. Günay, özellikle toplumsal hayattaki kazanımlarına vurgu yaptı. Batı Massachusetts Türk Kültür Merkeziinin düzenlediği ulusal ve uluslararası etkinliklere değinen Dr. Günay, bu sene Batı Massachusetts Kültür Merkezinin Uganda’da açmış olduğu Ramazan çadırından çeşitli resimler göstererek, buralara bu hizmetlerin ulaşmasını sağlayan Hizmet hareketini ve ona bağlı çeşitli yardım kuruluşlarını tanıtarak “Hizmet Hareketi” tabirinin, “Gülen hareketi” tabirinden daha doğru olduğunu vurguladı. Program Dr. Günay’ın, İnançlar Arası Fırsatlar Ağı’ nın eski yöneticisi Joan Lindeman’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ödülünün verilmesiyle tamamlandı.

Türk Kültür Merkezi’inin Batı Massachusetts şubesi ilk olarak 2008 yılında başka bir binada faaliyete geçmiş, ama bu bina 2011 yılında bölgeyi vuran Tornado felaketinde kullanılamaz hale gelince bölgedeki Türkiyeli ve Ahıskalı yardımseverlerin büyük desteği ile birkaç ay önce Agawam’daki yeni yerine görkemli bir açılış töreni ile taşınmıştı. Merkezin adresi, 540 Meadow Street Ext., Suite 104, Agawam, MA Ulaşabileceğiniz telefon numarası: 413 301 77 20 Ayrıca merkez hakkında detaylı bilgiye www.tccmass.org adresinden de ulaşabilirsiniz.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.