TCC Staten Island Dostluk Ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu

TCC Staten Island Dostluk Ödülleri görkemli bir törenle sahiplerini buldu

Staten Island Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından düzenlenen ‘5. Dostluk Yemeği ve Ödül töreni’ büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Vanderbilt Restorantı’nda yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan TCC Staten Island Direktörü Hasan Erkan, farklı kültürlerden insanların gecede bir araya gelmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

 

Programa katılan Lutheran İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Jon Pahl ‘İfade özgürlüğü ve kutsala saygı’ başlıklı bir konuşma yaptı. Dr. Pahl, kutsala saygının, ifade özgürlüğüne bağlı olduğunu belirterek, “Bizler kutsallara gerçek anlamda saygı gösterirsek, bunun şefkat ve merhamet olduğu hakkikatini görürüz. Yaratıcının ‘Allah (cc)’ adında da ‘Rahman’ ve ‘Rahim’ isimlerinde de fikir hürriyetinin olduğunu görebiliriz.” dedi. Kur’an-ı Kerim’de yer alan Hucurat süresinin 13. ayetinin ‘Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık.’ şeklindeki mealini hatırlatan Pahl, “Biz aramızdaki farklılıklarla birbirimizi tanıyoruz. Hoşnutluk, bu farklılıklarımız arasında biribirimizi bulmamızdır. Malesef bazıları bin yıldır kutsallara saygının anlaşmazlıklara ve yanlış anlamalara sebep olduğuna inandırdı bizi.”dedi. Fethullah Gülen Hocaefendi’den  ‘Benim tanımaktan onur duyduğum eğitmen’ diye bahseden Dr. Pahl, “Hocaefendi, bilim ile inanç çatışmasının yakın zamanda sona ereceğini söylüyor. Bunun sona ermesiyle yeni eğitim sisteminde daha entellektüel insanların yetişmesini sağlar. İnanıyorum ki bu bahar, dünyanın ömrü tamamlanmadan hayata geçecektir.” diye konuştu. 

 

Tüm dünyaya yayılan Hizmet Hareketi’nin mütavazi Türk alimi Hocaefendi’den esinlendiğini hatırlatan Pahl, “Bu gece burada iyi niyet ve samimiyet görüyoruz.” dedi. Pahl, son olarak salonda bulunanların harekete Türkçe olarak ‘Hizmet’ demesini istedi. 

Törende ‘Dostluk ödülü’ 31 yaşındaki New York Milletvekili Joseph Borelli’ye verildi. Borelli, TCC’nin bulunduğu bölgeye önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Her kesimden insanın TCC faaliyetlerinde bir araya geldiğini aktaran Borelli, kendisini ‘Dostluk’ ödülüne layık gören dernek yetkililerine teşekkür etti. ‘Liderlik’ ödülüne layık görülen Staten Island Belediye Başkanı James Oddo ise yaptığı konuşmada  insanların bazı konularda farklı düşünebileceklerini fakat sonuçta birlik olduklarını söyledi. Oddo, “TCC ailesinin bir parçası olmak harika bir duygu. Bugün her kesimden insanı burda görüyoruz. Bu ortamı sağlayanları tebrik ediyorum.” diye konuştu. ‘Dinlerarası diyalog’ ödülünü alan din adamı Roy Cole ise farklı inançlara mensup insanları bir araya getirmenin önemini vurguladı. İnsanların birbirine saygı gösterdiği saygının büyük önem taşıdığını ifade eden Cole “TCC’nin Sandy kasırgası sonrası bölgede insanlarına yaptığı yardımları da takdirle anıyoruz.” diye konuştu.

 

 

Amaçlarının Türk kültürünü bulundukları bölgede anlatmak olduğunu ifade eden TCC Staten Island direktörü Hasan Erkan, kültür merkezinin faaliyete geçmesinden sonra insanlarla daha fazla kaynaştıklarını söyledi. Erkan “Bu gece bölgenin en önemli temsilcileri burda. Daha önce Türkiye dediğimiz zaman, insanların aklına çok farklı şeyler geliyordu. Buraya ilk geldiğimizde insanlar, “Türkiye çöl mü?”, “Çadırda mı yaşıyorsunuz?” diye soruyorlardı. Kültürümüzü ve tarihimizi güzel bir şekilde anlatığımız bu insanlar şimdi Türkiye hakkında bilgi sahibi. O büyük açığı hızlı bir şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Buradayız ve hizmete devam ediyoruz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.