TCC iftarında bir araya gelen Türk diplomatlar birlik ve beraberlik mesajı verdi

TCC iftarında bir araya gelen Türk diplomatlar birlik ve beraberlik mesajı verdi


Türk Kültür Merkezi (TCC) ve  Peace Island Institute (PII)’nın ortaklaşa düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya gelen Türk diplomatlar birlik ve beraberlik mesajı verdi.

TCC Direktörü Murat Kaval ve TCC Başkanı  Zafer Akın’ın TCC New York binasında  ev sahipliği yaptığı iftar programına New York Başkonsolosu M.Levent Bilgen, Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye’nin Daimi Temsilci Yardımcısı Hüseyin Müftüoğlu, Başkonsolos Yardımcısı Pınar Şentürk Sevi ve Müsteşar eşi Aziz Sevi, Konsolos Ümit Alpaslan Kılıç, Din Hizmetleri Ateşesi Süleyman Duman, Basın Ateşesi Yeşim Sertkan ile bazı Başkonsolosluk ve Elçilik çalışanları katıldı.ORAK9279

TCC Direktörü  Murat Kaval iftardan önce yaptığı konuşmada paylaşılan ortak değerlere bakıldığında, bu değerlerin insanları ayrıştıran özelliklerden çok güçlü, gerçekçi ve değerli olduğunu görmemenin mümkün olmadığını söyledi. Kaval, ‘İşte bu değerlerin biri de aynı dini paylaşan insanlar olarak bizleri burada buluşturan Ramazan ayı ve iftar yemeğidir. Tüm dünya özellikle de Ortadoğu sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Böyle sıkıntılı dönemlerde ortak paydalar etrafında kenetlenmenin önemi, birkaç kat daha önem arz ediyor. Bu türlü programlar kenetlenmeye vesile olur. Doğu Yakası’nda faaliyet gösteren her türlü vesileyi dünya barışı ve insanlığın huzuru adına değerlendirmeyi kendine bir vazife ve misyon edinen Türk Kültür Merkezleri’nin Ramazan ayı boyunca yapmış olduğu birçok iftar programı bulunmaktadır.’ diye konuştu. 3bin 700 Amerikalı ve 9bin 500’den fazla insanın bu programlara iştirak ettiğine dikkat çeken Kaval, aile buluşmaları şeklinde düzenledikleri programların da çok önemli olduğunu vurgulayarak, ‘255 Türk ailesi birer Amerikalıyı evlerinde ağırlayıp beraber iftar açma imkanı buldu. Bu programın dostlukların pekişmesi adına oluşturduğu etki diğer birçok programdan çok daha fazla.” şeklinde yapılan çalışmaları anlattı.

New York Başkonsolosu Bilgen, göreve başladığı günden beri TCC kapılarının ardına kadar açık olduğunu, kendilerinin kurumsal olarak bazı hususlarda işbirliğine yakın bir performans ve uygulama sergilediklerini belirtti. Bilgen, ‘Sizlerin faaliyetleri hep bahsettiğimiz sivil toplum kuruluşları yapılaşması içinde, vatandaşlarımızın, ülkemizin burada temsili açısından katma değer niteliğe sahiptir. Dolayısıyla bu başarılı bir icraattır ve bunların devamını yürekten diliyorum.” dedi.ORAK9272

BM Daimi Temsilci Yardımcısı Hüseyin Müftüoğlu, konuşmasında birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin önemine dikkat çekti. ‘ Hepimiz Türkiye’yi tanıtmaya çalışıyoruz.’ diyen Müftüoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Yaptıklarınız çok güzel etkinlikler. Çalışmalarınızda sizleri destekliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Bu çerçevede yaptığınız programlardan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum”.

Başkan Zafer Akın da yaptığı konuşmada Başkonsolosluktan ve Büyükelçilikten ayrılacak diplomatlara çok alıştıklarını, sadece TCC ve PII olarak değil tüm Türk camiasına katkılarının takdir edilecek seviyede olduğunu belirtti. Akın ‘Umuyoruz gittiğiniz her yerde çok daha büyük başarılar elde edeceksiniz. Biz bu tayinleri basamak atlama olarak görüyoruz. Aynı zamanda sizleri üzüntüyle uğurluyoruz.” dedi.
Akın, yakın zamanda görev yerleri değişecek olan Başkonsolos Yardımcısı Pınar Şentürk Sevi, Müsteşar Aziz Sevi ve Konsolos Ümit Alpaslan Kılılç’a birer hediye takdim etti. Hediye takdimi sırasında Bilgen, New York’tan ayrılacak çalışma arkadaşları için çok başarılı bir performans sergilediklerini, bundan sonraki görev yerlerinde de başarılı olacaklarına inandığını belirtti.ORAK9295

Son olarak Din Hizmetleri Ateşesi Süleyman Duman’ın konuştuğu gecede Duman, her şeyi kolaylaştıran insanların dini de anlayarak, ona göre uygulamanın önemine dikkat çekti. Duman, ‘Ramazan ayı her zaman beklendiği gibi coşkuyla geldi. Rahmet mevsimi olduğu için çok hızlı geçti ve bir çırpıda yarısını geçtik, sonuna doğru yaklaşıyoruz. Kur’an-ı Kerim bu ayda ve ‘oku’ mesajıyla insanlığa gönderilmeye başlandı. İslam’ın ilk şartı, okumaktır, eğitim almaktır. ‘ diye konuştu. Amerika’daki insanların profilinin çok yüksek olduğunu belirten Duman, buna rağmen her şeyin başının eğitim olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.