TASM’nin kına gecesi programında Türk kültürü yansıtıldı

TASM’nin kına gecesi programında Türk kültürü yansıtıldı

Michigan Türk Amerikan Derneği(TASM) Kadın Kolları, Detroit’te geleneksel ‘Kına Gecesi’ (Henna Night) programı düzenledi.


Sadece bayanların davetli olduğu programa, katılım beklenenin de üzerinde gerçekleşti.


Programda ilk olarak, Türk geleneklerinde kız isteme merasimi ve kına gecesi seromonisi hakkında bilgi verildi. Ardından, TASM bayan gönüllüleri tarafından hazırlanan geleneksel kız isteme töreninin nasıl gerçekleştiğini anlatan gösteri, izleyicilerin beğenisine sunuldu. Kız isteme merasimine benzer şekilde, kına gecesi de canlı bir performans ile kına gecesi müzikleri eşliğinde izleyicilere tanıtıldı. Gösterileri ilgiyle takip eden misafirler, merak ettikleri detayları da sorarak öğrenmeye çalıştılar.DSC 0664

 

 

 

Gösterinin en ilgi çekici taraflarından biri, gelin ve gelinin annesi rolünü sergileyen bayanların Amerikalı olmasıydı. Canlı performansta gönüllü olarak görev alan Carolina Noguez  ve Dee Wilkins gösteride rol almanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirttiler. Programın sonunda görüşlerini paylaşan Noguez, gösteriyi çok ilginç bulduğunu ve gelin rolünü oynamanın önü çok heyacanlandırdığını ifade etti. Noguez, kız isteme töreninde kendisinin en çok dikkatini çeken kısmın, gelin ve damadın birbirlerinin ailelerine karşı gösterdiği saygı olduğunu ifade etti.


Misafirlerden Caroline Morgan ise, Türk gelenek ve göreneklerinin Amerika’dan çok farklı olduğunu, ve özellikle kına yakılma esnasında söylenen müziği ilginç ve güzel bulduğunu ifade etti. Türk kültürü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanın kendisini çok mutlu ettiğini de belirten Morgan, en kısa sürede Türkiye’yi ziyaret etmeyi  istediğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

Program geleneksel Türk ikramları eşliğinde davetlilerden isteyenlerin ellerine kına yaktırması ile son buldu.


Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.