TASM, Troy Kültür Fuarı’nda Türkiye standı açtı

TASM, Troy Kültür Fuarı’nda Türkiye standı açtı

Michigan Eyaletinin Troy Şehir Halk kütüphanesin tarafından organize edilen Uluslararası Kültür Fuarı’nda Türkiye’yi Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM) temsil etti.

Ülkelerin kültürel tanıtım amaçlı katıldığı festivalde Türkiye en çok ilgi gören ülke oldu. Fuarı organize eden Katie Forche, Türkiye’nin bu organizasyona katıldığı için çok mutlu olduğunu ve en güzel tanıtımın Türkiye tarafından yapıldığını söyledi. Ayrıca gelecek yıl yapılacak organizasyonda ilk davet edilecek olan ülkenin de Türkiye olacağını söyledi.

Türkiye standını ziyaret edenler ülke hakkında bilgi edinirken ücretsiz ikram edilen şekerpare, kalem böreği, poğaça ve patetes salatasının da tadına baktı. Türkiye masasına başta Amerikalılar olmak üzere farklı milletler de ziyarette bulundu. Masa görevlisi Alper-Esra Kızıltaş ailesi ile Murat-Natavan Barut ailesi, “Bu gibi etkinliklerde ülkemizi iyi bir şekilde tanıtmak en büyük arzumuz ve bu yüzden çok mutluyuz. İlerleyen zamanlarda bulunduğumuz üniversitelerde ve Michigan eyaletinde ülkemiz adına daha büyük etkinlikler organize etmeyi istiyoruz” dedi. Uluslararası Kültür Fuarı’nda ziyaretçiler Türkiye standı’nda yöresel kıyafatler ile fotoğraf çektirdi. Ayrıca yerel basının da Türkiye standına ilgisi oldukça yoğun oldu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.