TASM, Kurban Bayramı’nda yine Türklerin buluşma adresi oldu

TASM, Kurban Bayramı’nda yine Türklerin buluşma adresi oldu

Amerika genelinde faaliyet gösteren yüzlerce Türk dernek ve vakıfları dini ve milli günlerde Anadolu insanlarını buluşturmaya devam ediyor.

DSC_0100Michighan Türk Amerikan Derneği (TASM), bu eyalette yaşayan Türk toplumunu Kurban Bayramı vesilesiyle biraraya getirdi. TASM tarafından Michigan eyaletinin başkenti Lansing ve Detroit’te düzenlenen Bayram programı, kılınan bayram namazı ve yapılan kahvaltıyla renklendi. TASM yetkilileri her önemli dini ve milli günde Türk toplumunu birayara getirmeyi amaçladıklarını belirterek, bu vesile ile Anadolu insanının ABD’de dayanışma içinde yaşamalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bayramın ilk gününde yapılan her iki programda da davetlilere kavurma ikramında bulunan TASM, çocukların da bugünü neşe içinde geçirmeleri için çeşitli aktiviteler düzenledi. Kendileri için hazırlanan oyun alanları ve ikram edilen pamukşekerleri ile sevinen minikler, büyükleri ile bayramlaşıp harçlık topladı. Ayrıca çocuklar için bayram etkinliğine katılan palyaço da sergilediği performansla minikleri kahkaya boğdu.

DSC_0115Yıllardır Amerika’da hayatını sürdüren Birsen Meydaner, TASM’ın etkinliğinde yaşadıklarından çok duyğulandığını ifade etti. Çocukların elini öptüğünü ve kendisininde onlara bayram harçlığı verdiğini belirten Meydaner, ‘‘Bayramı bu ülkede hissetmek çok güzel bir duygu. Bu etkinliği yapanlara, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.