Tarihten günümüze İslam korkusu ve Yahudi karşıtlığı

Tarihten günümüze İslam korkusu ve Yahudi karşıtlığı

Atlantic Enstitüsü ‘Tarihten günümüze İslam korkusu ve Yahudi karşıtlığı’ konulu panel düzenledi. Atlanta’da DoubleTree otelinde pazar günü gerçekleşen programda Haham Prof. Reuven Firestone geçmişte ve günümüzdeki İslam Korkusu ve Yahudi Karşıtlığı konularını detaylarıyla açıkladı.

“Tarihte herzaman bir önceki din, sonraki dinin üstünlüğünü kabul etmemiştir, yeni gelen din de bir öncekinin bozulduğu, kitaplarının tahrif edildiği gibi iddialarda bulunarak kendi üstünlüğünü ilan etmiştir.” diyen Firestone ayrıca, sanatın bu dinler arasındaki mücadelede nasıl etkili bir rol oynadığını örneklerle gösterdi.

Kuran’dan, İncil’den ve Tevrat’tan örnekler veren Firestone, tarih boyunca insanların, diğer dine mensup kişilerin şiddet içeren yöntemleri kullandıkları sahneleri resimleyerek bu karalama çalışmalarında sanatı da oldukça etkili biçimde kullandıklarını açıkladı.

Hem içerik olarak hem de görsel olarak oldukça ilgi çeken programda değişik çevrelerden katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından, Atlantik Enstitüsü Genel Müdürü Turan Kılıç ve Uluslararası Diyalog Platformu Başkanı Kemal Korucunun Prof. Firestone’a hediye takdimiyle sona erdi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.