TADF’den anlamlı yarışma: “Atatürk’ü Şiirle Anlat”

TADF’den anlamlı yarışma: “Atatürk’ü Şiirle Anlat”

 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” çerçevesinde bir şiir yarışması düzenlemektedir.

6 ile 14 yaşındaki çocuklara yönelik yarışmaya katılmak isyteyenlerin Ingilizce ya da Türçe kaleme alacakları şiirlerini, 7 Kasım Çarşamba gününe kadar Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ofisine ulaştırması gerekiyor.


Yarışmaya katılan şiirler arasında birinci gelene THY Türkiye gidiş-dönüş biletiş ikinciye – Google Nexus bilgisayar tablet, üÜçüncüye – $100 dolarlık hediye çeki verilecektir.


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Genel Sekteri Turan Ayaz,Zaman Amerika’ya yaptığı açıklamada, yarışmaya katılmak isteyenlerin şiirlerini

7 Kasım’a kadar email yolu ile info@tadf.org“>info@tadf.org veya posta yolu ile “TADF-Atatürk Şiir Yarışması, 821 UN Plaza, 2’nci kat, New York ,NY 10017 ” yollanabiliceğini belirtti.


Genel Sekreter Ayaz, ilk 3’e giren yarışmacıların isimlerinin 10 Kasım’da New York Türkevi’nde gerçekleştirilecek, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programında” açıklanacağını belirtti. Ayrıca, ilk 10’a giren yarışmacılara Genç Türkler Derneği tarafından 12 dilde elektronik sözlük hediye edileceğini sözlerine ekledi.


Türk-Amerikan toplumuna desteklerinden dolayı Türk Hava Yolları’na teşekkür eden TADF Dış ilişkiler başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Serhan Baykan ise yarışmanın en büyük ödülünün ,THY tarafından verildiğini belirterek desteklerinen dolayı THY’na teşşekkür etti.


Yarışmanın kuralları:

– Şiir yarışmasına katılım yaş 6 ile 14 yaş arasıdır.

– Şiire katılım sadece Amerika Birleşik Devletleri içinde geçerlidir.

– Katılım İngilizce veya Türkçe olabilir.

– Yarışmacılar posta veya email yolu ile yarışmaya katılabilirler.

– Yarışma için gönderilen şiirlerin yarışmadan sonra geri gönderilmesi mümkün değildir.

– İlk üçe giren şiirler beş kişilik bir jüri tarafından belirlenecektir.

– Türk Hava Yolları bileti kazanan yarışmacının 12 yaş ve altındaki olması durumunda bir refakatçi ile seyahat etmesi zorunludur. Uçuş hakkı Temmuz, Ağustos ve Aralık aylarını kapsamamaktadır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.