Syracuse’de iftar programları serisi

Syracuse’de iftar programları serisi

New York, Syracuse’te Ramazan sofralarının bolluğu ve bereketi toplumun farklı kesimlerine verilen iftarlarla devam ediliyor. 11 Temmuz’da müslümanlara, 19 Temmuz’da ise Syracuse’un yerel halkına verilen iftarlarda bir çok kişi biraraya geldi.

Ramazan’ın hayatımıza kattığı değerlerin anlatıldığı iftarlarda, hoşgörü ile diyaloğun önyargıları berteraf etmek adına karşılıklı ilişkilerde ne kadar gerekli olduğu teması üzerinde duruldu.

Katılımcılar Peace Islands Institute (PII, Turkish Cultural Center (TCC) kurumlarının misyonu ve faaliyetleri hakkında bilgilendirilirken, katılımcılar da organizasyonlara ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

Syracuse Üniversitesi profesörlerinden Alejandro Garcia, farklı kültürleri, insanları tanımak ve anlamak adına bu tür programların önemli olduğunu belirtirken, yine bu iftara teşrif eden Syracuse Üniversitesi, ELİ (English Language Institute)’ün Direktörü Geraldine de Berly de konuşmasında bu tür organizasyonlara karşı duyduğu memnuniyeti belirterek Syracuse Türk Kültür Merkezin’e teşekkürlerini iletti.

Syracuse’de toplumun farklı kesimlerine farklı yerlerde verilen iftarlar Ramazan’ın sonuna kadar büyük bir coşkuyla devam edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.