Syracuse Türk Kültür Merkezi’nde birlikte yaşama kültürü tartışıldı

Syracuse Türk Kültür Merkezi’nde birlikte yaşama kültürü tartışıldı

Syracuse Türk Kültür Merkezi’nde 31 Ocak tarihinde yapılan programda, Türk Amerikan toplumu Syracuse’daki diğer Amerikalılarla biraraya gelip “Birlikte Yaşama Kültürünü” konuştu.

Yaklaşık 45 misafirin katıldığı programda katılmcıların konuşmaları ilgi çekti. Trevor Gowan, 2011 yılında 6 ay Türkiye’de Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü, bu süreç zarfında Türkiye’de bir apartman dairesinde diğer öğrenci arkadaşlarıyla birlikte kaldığını anlattı.

Türkiye’de yaşadığı süreç içerisinde hiç dışlanmadığını, aksine hep güleryüz ve yardım gördüğünü, İstanbul’un modern dünyanın İslam kültürü ile yoğrulmuş bir şehri olduğunu belirtti. Susan Savion ise Türkiye’de seküler ve dindarın birlikte yaşamak noktasında bir problemi olmadığını kaydetti.

Günün ilginç simalarından biri Matthew Whritenour oldu. Annesinin ilk defa 1950’lerde Amerika’ya okumaya geldiğini, okul bitimi dönüş biletinin hazır olmasına rağmen binmesi gereken geminin batması sonucu Amerika’da kaldığını anlatan Matthew eğer o gemi kaçmasaydı şimdi burda bunları söyleyemeyecek belki de Türkiye’de Türkçe konuşuyor olacaktım dedi. WRVO Public Media grubunun tanınmış simalarından William Gowan ise Türkiye’nin mozaik bir kültürel birlikteliği taşıyor olması açısından Amerika ile benzeştiğini ifade etti. 10 gün İstanbul’da kaldığını ve çok keyif aldığını ifade eden William Kızı ve oğlununda Türkiye’de geçirdikleri sürede çok eğlendiklerini söyledi.

6:30 da başlayan program kahve ve Türk lokumu ikramıyla sürerken Türkiye gezisi ile alakalı da bilgilendirme yapıldı. Daha sonra ” Kahve Bahane, Muhabbet Şahane” sloganı ile başlayan masalardaki sohbetler gece saat 10’a geldiğinde hala devam ediyordu. Tüm misafirler çok memnun kaldıklarını, muhakkak diğer programlarla da ilgili bilgilendirilmek istediklerini söylediler.

  Preferences   Preferences   Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.