St. Mary Church’de Ramazan buluşması

St. Mary Church’de Ramazan buluşması

Long Island’ın yeniden şehir düzenlemesi yapılan bölgesi Whayandach’ta yer alan Our Lady of Miracolus Medal Kilisesi’nde farklı bir heyecan vardı.

Bu sene Ramazan’ı da fırsat bilerek Türk komünitesini kendi kiliselerinde ağırlamak isteyen Wyahandachliler iftar heyecanını Türk dostları ile birlikte yaşadı. Uzun senelerdir Türk Kültür Merkezi Long Island ile devam eden dostluklarını yeni bir boyuta taşımak isteyen kilise yönetimi iftar ile birlikte birde çalıştay gerçekleştirdi.

Önümüzdeki yıl boyunca yapılabilecek Abraham’s table ve dinlerarası diyalog seminerleri gibi geniş katılımlı organizasyonları kendi kiliselerinin evsahipliğinde yapmaktan memnun olacaklarını dile getiren Rahip Marc Hussey, bu konuda Türk komünitesine duydukları güveni de tekrarladı.

Hussey, “Yapılan programlarda, Türk dostlarımızın samimiyeti ve çalışkanlığı bizleri de motive etmekte. Hoşgörü ve paylaşma eksenli aktiviteler toplumlarımız arası kalıcı dostluğu da perçinlemektedir” dedi.

Türk grubu adına söz alan Türk Kültür Merkezi Long Island Başkanı Sadri Altınok’da, öncelikle yapılan nazik davetten dolayı teşekkür etti. Ardından, TCC Long Island’ın kısa bir tarihinden bahsetti.

Sözlerine yıllık planlamanın yapılan faaliyetlere de ivme kazandıracağını ekleyen Altınok bir sonraki çalıştayın kendi kültür merkezlerinde yapılmasınını teklif etti.

Ezan okunmasıyla karşılıklı ikram edilen hurma ve sularla oruçlar açıldı. Bu noktada söz alan NEICC Başkan Yardımcısı ve Long Island temsilcisi Savaş Çetinkaya oruç ve ramazan hakkında kısa bir konuşma yaptı. Ardından davetliler birlikte yemeğe geçti.

Eylül ayıyla birlikte başlayacak programların toplumlar arası diyaloğa katkı yapması dilekleriyle gece son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.