St. Louis’de dostlar ‘Şükran Günü’ yemeğinde buluştu

St. Louis’de dostlar ‘Şükran Günü’ yemeğinde buluştu

Niagara Vakfı ve Missouri Türk Amerikan Kültür Derneğinin (TASOM) bu yıl ilk defa düzenlemiş olduğu ‘Şükran Günü’ yemeğine ilgi oldukça yoğun oldu.

İlk defa düzenlenen etkinliğe yüzden fazla insan katıldı. Amerika’da her yıl Kasım ayının son perşembe günü kutlanan Şükran Günü vesilesi ile Niagara Vakfı ve TASOM gönüllüleri, dost ve komşularını Missouri’nin St. Louis şehrinde buluşturdu. Buradaki Kültür Merkezi’ne davet edilen Amerikalılar, Türk dostları ile kültürlerinin bir parçası olan Şükran Günü’nü kutladılar. TASOM gönüllülerinin katkılarıyla  hazırlanan Türk ve Amerikan mutfağına ait  yemekler katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Program Niagara Vakfı Missouri eyalet Başkanı Ali Durhan’ın açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından Washington Üniversitesi’nden Prof. Gary Behrman, insanlar arasında kurulan diyalog ile ancak milletler arasında barış köprülerinin inşaa edilebileceğini dile getirdi. Başkan John F. Kennedy ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin barış ve birlikte yaşama dair sözlerinden kesitler sunarak konuşmasını sürdüren Berhman, devletler arasında husumetlerin de ancak yetkililerin ve kanaat önderlerinin insanlığa bu şekilde telkinleriyle ortadan kalkacağını aktardı.

Yemeğin bir diğer konuşmacısı da Prof. Carla Mae Streeter oldu. Streeter, dua ederek başladığı konuşmasında bu tür farklı kültürleri biraraya getirerek insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarını güçlendirenlerin her türlü takdire layık olduğunu söyledi.

Programın sonunda etkinliği düzenleyen Niagara Vakfı ile TASOM üyeleri, bu tür aktivitelerin dostlukları pekiştirme adına geleneksek hale gelmesi için çaba sarfedeceklerini bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.