Silicon Vadisi’nde evsizlere yemek yardımı

Silicon Vadisi’nde evsizlere yemek yardımı

Amerika’nın teknoloji lokomotifi Silikon Vadisi’nin kalbinde yaşayan Pacifica Institute bünyesindeki Türk yardımseverler anlamlı bir sosyal yardım projesine imza attı.

Dünyaca meşhur teknoloji cazibe merkezinin az bilinen bir yönü de bünyesinde binlerce evsiz ve kimsesiz insani bulundurmasıyla ülke çapında beşinci sırayı çekiyor olması. Bu kadar çok evsiz  insana hizmet vermeye çalışan gönüllü kuruluşlar artan ihtiyaçları ancak başka vakıfların ve kiliselerin yardımlarıyla karşılayabiliyorlar. City Team Aşevi bunlardan sadece birisi ve her gün yüzlerce kimsesize yemek yetiştirmeye çalışıyor.

İşte bu noktada devreye giren Türk yardımseverler yaz sıcaklarının başladığı 1 Haziran günü kimsesizler için Türk mutfağının zenginlikleriyle dolu bir ziyafet sunmak için kolları sıvadı. Fakat bununla da yetinmeyip böyle faydalı bir sosyal yardım projesini  toplumun bütün kesimlerine yaymak adına diğer dinlere ait kuruluşlarla ortak çalışmaya girdi.

Abrahamic Allience International vakfı sosyal yardım projelerinde Hıristiyan, Yahudi ve Müslümanları bir araya getirmeye çalışan bir barış ve sosyal yardımlaşma vakfı. Kurulduğu günden bu yana vakıf çalışmalarındaki en büyük desteği Müslümanlar adına Pacifica Institute kuruluşundan aldı.

image1Abrahamic Allience’ın yardımıyla San Jose’de bulunan Lincoln Glen Kilisesi, Saratoga’da bulunan Beth David Sinagogu ve Sunnyvale’de bulunan Pacifica Institute bir araya gelerek kimsesizlere zengin bir yemek menüsü sundu. Aynı zamanda üç büyük dinin mensupları hazırlıklar sırasında beraber çalışarak birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı buldular.

Örneğin, bütün öğle vakti süren çalışmalar sırasında Hıristiyan ve Yahudiler yardımseverler Müslümanların mescidinde öğle namazlarını eda etmelerine yakından şahit oldular.

Üç dine mensup gönüllüler sıcak Haziran gününde Pacifica Insitute’de buluşarak hem birbirleriyle sohbet ettiler hem de kimsesizler için mükellef bir sofrada olması gereken her türlü yemeği hazırladılar. Daha sonra yemekler aşevine taşınarak kimsesizlere servis edildi.

Akşam olduğunda sıcak yaz gününün yorgunluğu kimsesizlerin yüzündeki memnuniyet ve teşekkürlerle unutuluverdi. Bir kimsesizin itirafı şahit olmaya değerdi: “En son böyle güzel bir yemeği ne zaman yediğimi hatırlamıyorum.”

Son olarak bütün gönüllüler aşevinde beraber akşam yemeği yiyerek etkinliği noktaladılar. Türk katılımcılarının gayreti ve yemeklerin lezzeti Hıristiyan ve Yahudi katılımcılar ve aşevi görevlileri tarafından bir hayli taktir ve övgü aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.