Semazenler Michigan’da büyük ilgi gördü

Semazenler Michigan’da büyük ilgi gördü

Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM), Rumi Kulüp ve Niagara Vakfı ortaklaşa bir ‘Sema Gösterisi’ programı düzenlediler. Detroit, Ann Arbos ile Kalamazoo şehirlerinde düzenlenen etkinliklerde sahne alan Kültür Bakanlığı Konya Semazen ekibi yoğun ilgi gördü.

İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan gösteri Detroit PBS radyosun da canlı yayınlarken yerel basında da geniş yer buldu.

Kültür Bakanlığı Konya Semazen ekibi ilk olarak Michigan’s Ann Arbor şehrinde sahne aldı. Michigan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin biletleri haftalar öncesinden tükenirken, akademisyenlerden, sanatçılara halkın önde gelen birçok isimi programda yer aldı.

DSC 0980

Semazenlerin ikinci durağı Detroit oldu. Program başlamadan semazenlerin dönmek ile neyi kast ettikleri, dervişin posta oturmasının manası ile sema yapmanın dini içeriği anlatıldı. Wayne Eyalet Üniversitesi’de gerçekleştirilen programa yine ilgi çok yoğun oldu.

Detroit’teki etkinliğe federal eski milletvekileleri’nden John Conyers de katılırken program sonunda semazen ekibini temsilen grup başkanı Ömer Faruk Belviranlı’ya plaket taktim etti.

Konya semazen ekibinin son durağı ise Kalamazoo şehri oldu. ‘Holy Family Chapel’de gerçekleştirilen programa yoğun ilgi olması nedeniyle bazı izleyicileri yerlerde oturarak semzenleri izledi.
Michigan’ın üç şehrinde düzenlenen sema programlarına hat sanatçısı Aydın Çayır’da iştirak etti. Çayır’in hat gösterisi izleyenlerin oldukça ilgisini çekerken etkinlik sonunda ismini yazdırmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

 

DSC 0756

TASM yetkilileri, ortak düzenledikleri üç programa toplamda bin 500 kadar insanın katıldığını belirterek, seyircilerden çok olumlu yorumlar aldıklarını vurguladı. Her etkinlik sonunda katılımcılara kısa birer anket formu doldurduklarını açıklayan TASM yetkilileri, etkinlik ile hem Türkiye’nin hem de Mevlana hazretlerinin tanıtımı adına önemli geri dönüşüm aldıklarını söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.