Semavi dinlerde ‘örnek kadınlar’ Michigan’da anlatıldı

Semavi dinlerde ‘örnek kadınlar’ Michigan’da anlatıldı

Michigan Türk-Amerikan Derneği (TASM) Niagara Vakfı ve Rochhester Koleji tarafından, düzenlenen ‘‘Meşhur İnançlı Kadınlar’’ (Noble Women of Faith) başlıklı panel yoğun ilgi gördü.

 

Rochester Koleji kampüsünde gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü bu okulda öğretim görevlisi olan Dr. Sara Barton yaptı. Üç semavi dini temsilen katılan panelitler arasında TASM kadın kollarından Dr. Seher Kuyuldar, Rocherter Koleji öğretim görevlisi Anne Nicholas ile Yahudi Tarihi Derneği’nden Sheri Schiff yer aldı. 

Her konuşmacı üç semavi dinde yaşamı ve örnek kişiliği ile asırlara ışık tutmuş kadınların (Hz. Meyrem, Mary ve Martha, Hannah Senesh) dönemlerine ve bugünlere yansıyan örnek yaşamı anlatıldı.    

Rochester Koleji Rektörü John Tyson’ın açılış konuşması ile başlayan panelde ilk sunumu Schiff yaptı. Şair ve kadın kahraman olarak tanımladığı “Hannah Senesh”in Yahudilik inancında önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Panelin ikinci sunumunu Dr. Nichols yaparken, ‘Yeni Ahit’te hikayeleri anlatılan “Mary ve Martha” isimli iki kız kardeşin Hz. İsa (ra) ile olan diyaloglarını ve bu konuşmaların günümüze bakan yönlerini katılımcılarla paylaştı. Programın son sunumunu gerçekleştiren Dr. Kuyuldar ise, “Hz. Meryem”in İslamiyet’teki yeri ve önemini Kur’an ayetleri ışığında katılımcılarla paylaştı.

 

Sunumların ardından katılımcıların sorularına yanıt veren panelistler, üç semavi dinde kadının yeri konusunda bilgi edinmeye çalıştıkları görüldü. Çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisinin katıldığı panelde katılımcılara Türk kahvesinin yapımı canlı olarak icra edildi. TASM kadın kolları tarafindan hazırlanan yemekler ile Türk lokumu katılımcılara ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.