San Diego’da ‘Kültürler Arası Köprülerin Kurulması ve Güçlendirilmesi’ temalı iftar

San Diego’da ‘Kültürler Arası Köprülerin Kurulması ve Güçlendirilmesi’ temalı iftar

Pacifica Enstitüsü San Diego şubesi tarafından düzenlenen ‘Kültürler Arası Köprülerin Kurulması ve Güçlendirilmesi’ temalı iftar yemeğine çeşitli Amerikalı ve Türk akademisyen, bürokrat, işadamı, ve dini temsilcilerden katıldı.

CEM_0055İftar öncesi Claremont Üniversitesi Teoloji bölümünden Dr. Özgür Koca “Ramazan ve Oruç İbadeti” konusunda sunum yaptı. Dr. Koca’nın oruç ibadeti sayesinde vücudun arındırılmasının yanı sıra, sabır, şükür, teslimiyet, tevekkül, israftan kaçınma, ve empati gibi kavramların da güçlendirildiğine dikkat çektiği sunumu davetliler tarafından ilgiyle takip edildi. Gitar eşliğinde ney dinletisinin de yer aldığı programda, geleneksel Türk yemekleriyle iftar açıldı.

Yemeğin ardından söz alan Federal Savcı Laura Duffy, Başkan Obama’nın da Beyaz Saray’da her yıl iftar yemeği düzenlediğini hatırlatarak, aslında tarihçilerin bu geleneğin 1800’lü yıllarda Başkan Thomas Jefferson’a kadar dayandığını bildirdiklerini söyledi. Pacifica Enstitüsü’ne ve kendisiyle yemeğe katılan tüm bürokrat arkadaşlarına teşekkür ederek, toplumda güvenin ve huzurun gelişmesi ve sağlamlaştırılmasında bu tür programların önemini vurgulayan Duffy, yargı temsilcileri olarak kendilerinin daha etkili hizmet edebilmeleri için takım ruhunun ve bunun birinci şartı olarak da toplum temsilcileriyle ilişkilerini kuvvetlendirmenin gerekliliğinin altını çizdi.

San Diego Bölge Yöneticisi Dave Roberts ise nüfus yoğunluğu bakımından California eyaletinde ikinci, Amerika’da ise beşinci sırada yer alan San Diego Bölgesi’nin çok çeşitli nüfus yapısının en büyük zenginlikleri olduğunu belirtti. Dr. Koca’nın sunumunu dinlerken bir kez daha ortak noktalarımızın çokluğunun ve birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğunun farkına vardığını, eve döndüğünde çocuklarıyla özellikle şükür kavramını konuşacağını söyledi. Ayrıca bu yeni deneyimini çalışma ortamına da taşıyacağını belirterek teşekkür etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.