San Antonio’da ‘Sosyal Cuma’ etkinlikleri

San Antonio’da ‘Sosyal Cuma’ etkinlikleri

Türk kültürünü ve damak tadını tanıtmayı amacıyla San Antonio’da gerçekleştirilen ‘Sosyal Cuma’ etkinlikleri Amerikalıların yoğun ilgisini çekiyor. Her ayın son cuma akşamı gerçekleştirilen program, farklı coğrafyalardan insanları Raindrop Türk Evi’nde bir araya getiriyor.

Misafirlere ev yemeklerinden kurabiyelere, tatlılardan değişik yöreleri temsil eden içeceklere pek çok farklı ikramlığın sunulduğu Sosyal Cuma etkinliklerinde  Amerikalı konuklar Türk Kültürnünü daha yakından tanıma fırsatı elde ediyor.

Türki cumhuriyetleri temsilen de değişik ikram ve gösterilerin sunulduğu Sosyal Cuma programlarında misafirler ayrıcacanlı Türk müziğinin tadını çıkarma olanağı yakalıyor. Türk ev sahiplerinin zaman zaman renkli yöresel kıyafetleriyle katıldıkları program, oldukça neşeli bir ortamda geçiyor.

Sosyal Cuma etkinlikleri din, dil ve ırk ayırımı olmaksızın herkese açık. Ailelerin çocuklarıyla katılma fırsatı buldukları etkinlik kapsamında çocuklardan oluşan türkü korusu da Amerikalı misafirlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Etkinliğe katılan Maria Elaina Garza, Sosyal Cuma etkinliklerinde Türkiye hakkında güzel bilgiler aldığını  ve arkadaşlarına sürekli burada yaşadığı tecrübeden bahsettiğini söyledi. Özellikle Türk yemeklerine olan tutkusunun hergeçen gün arttığını bildiren Garza, Türkiye ve Meksika’nın kültürlerinin yanında yemeklerinin de birbirine çok benzediğini ifade etti. Garza “Bunu da Raindrop Türk Evinde yapılan Sosyal Cuma günleri sayesinde gözlemleyebildim” dedi.

Sosyal Cuma programlarında bir de ‘soru ve cevap’ bölümü bulunuyor. Bu bölümde ev sahipleri misafirlere sade ve anlaşılır bir Türkiye izlenimi vermeye çalışıyor.

Etkinliği düzenleyen Raindrop Türk Evi’nin müdürü Beytullah Çolak, amaçlarının Türk kültür ve mirasını dünyanın değişik bölgesinde gelen göçmenlerin oluşturduğu Amerikan toplumuna tanıtmak olduğunu söyledi. Programa katılan Amerikalıların başlangıçta Türkiye hakkında çok az bilgisi bulunduğunu ifade eden Çolak, program sayesinde misafirlerinin Türkiye’ye olan bakışlarının olumlu yönde büyük bir değişim geçirdiğini beyan etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.